Vinkkejä kotona tehtyyn vegaaniruokaan

Hei rakkaat lukijani! Moni teistä tietää, että olen noudattanut vegaanista ruokavaliota nyt muutamien vuosien ajan alkaen aina lukion ensimmäiseltä luokalta saakka. Siksi halusinkin omistaa tämän postauksen täysin ruokavaliolleni, ja jakaa teillekin hieman vinkkejä siitä, kuinka kuka tahansa voi tehdä vegaaniruokaa helposti kotona.

Ensinnäkin, vegaaniruokaa kohtaan on jostakin syystä varsinkin Suomessa erittäin paljon ennakkoluuloja. Maassamme, jossa suurin osa on paatuneita lihansyöjiä ja tosimiehiksi itseään kutsuvat saavat suurimman osan ravintoaineistaan oluella ja makkaralla. Monelle kirvottaa ajatuskin vegaaniruoasta automaattisen puistatuksen. Juuri tämän puistatuksen haluan poistaa tällä postauksellani, jossa jaan helppoja vinkkejä vegaaniruokaan.

Ensinnäkin haluaisin vielä lyhyesti muistuttaa, että vegaaniruoka ei tosiaankaan ole pelkkää ”salaattia ja rehuja”, niin kuin monesti kuulee sanottavan. Parhaimmillaan ja hyvin tehtynä vegaaniruoka on yhtä herkullista kuin liharuoka eikä tavallinen lihansyöjäkään välttämättä edes huomaa näissä eroa. Tiedän, mitä ajattelet. Tyypillistä vegaanin marmatusta, eikö vain? Näin sitä luulisi, että totta se on. Esimerkiksi monet hampurilaisravintolat ja pikaruokapaikat ovat alkaneet ottaa koppia kasvissyönnistä ja ovat alkaneet tarjoamaan edullisia vegaaniversioita ruokalistallaan, mikä inspiroi ihmiset kokeilemaan kasvisversioita ja toteamaan itsekin, kuinka hyviä ne voivatkaan olla.

Jos haluat lukea lisää ruokavalioni eettisistä syistä, löydät niistä lisatietoja blogini toisesta postauksesta. Nyt kuitenkin itse asiaan: nyt seuraa vinkkejä kotitekoiseen vegaaniruokaan!

Vegaaniruokaa helposti kotona

  • Vegaaninen sushi syntyy helposti kotona

Onko maailmassa yhtäkään ihmistä, joka ei rakastaisi sushia? Toivottavasti ei, sillä kyseessä on yksi herkullisimmista ruoista! Voit helposti valmistaa vegaaniset sushit kotona korvaamalla sushin sisällön mitä mielikuvituksellisimmilla täytteillä. Voit kokeilla vaikkapa kurkkua tai sieniä!

  • Vegaaninen pizza on monen herkkua

Pizza on monen suosikkiruokaa, ja onneksi tämä herkku taipuu myös vegaaniseksi versioksi helposti kotona. Veteen öljyllä tehty tavallinen pizzataikina on jo valmiiksi vegaaninen ja eri täytteillä voit kustomoida siitä mieluisan. Miten olisi tomaattimurska, herkkusienet, ananas ja vegaanijuusto?

  • Pavuista on moneksi

Jos pikaruoka ei nappaa, saa vegaanista ruokaa myös ihan tavallisen kotiruoan muodossa. Etenkin pavut ja soijarouhe ovat ainesosia, joilla saa helposti korvattua lihaa esimerkiksi paistetun kanan, lihapullien ja pyttipannun tapauksessa.