Mitä tehdä, kun viikkobudjetista jää hieman yli

Helsingissä asuminen ei tosiaankaan ole mitään edullisinta lystiä, ja varsinkin keskustassa asumisesta saa jopa minun pienen pienessä luukussani pulittaa varsin mojovat summat kuukausittain. Toki suurkaupungin elämää rakastavalle tämä on rahan väärti, koska tämän lähemmäs suurkaupunkia ei Suomessa asuessa pääse. Haaveilen New Yorkissa asumisesta Sinkkuelämän Carrien tyyliin (miinus kaikki ihmissuhdesotkut), mutta tällä hetkellä on mentävä niillä eväin, mitä on.

Vaikka käyn markkinointialan töissä, joudun silti venyttämään penniä jonkin verran ja budjetoimaan ostokseni viikottain. Oikeastaan minusta tämä on vain fiksua jopa silloin, kun tuloja saattaa vaikkapa sesonkiaikana tulla vähän enemmän. Kasvoin melko varattomassa perheessä, mikä on jälkikäteen ajateltuna aikamoinen siunaus, sillä vain siksi olen kasvanut arvostamaan enemmänkin kokemuksia ja läheisyyttä kuin materiaa. Näiltä peruilta elämääni on myös iskostunut ajatus minimalismista, sillä minulla ei koskaan ole ollut suurta tarvetta kasata ympärilleni suurta tavaravuorta (ei sillä että muutaman hassun neliön kokoiseen kämpääni paljon tavaraa voisikaan kerätä).

Mitä tehdä budjetin ylijäämällä?

Mutta asiaan: budjetointi on siis fiksua. Kannattaa omien tulojen ja menojen pohjalta luoda itselle jokin raja siihen, kuinka paljon viikottain saa käyttää rahaa omiin menoihin, kuten ruokaan ja viihteeseen. Mutta mites sitten, jos jonain viikkona käykin niin, että budjetista jää hieman yli?

Olette varmaan joissakin postauksissa huomanneetkin minun rakastavan pelaamista. Olen sanonut sen ennenkin ja sanon sen nyt: https://21casino.fi tarjoaa koko Suomen parhaan pelielämyksen. Siksi omien budjetin ylijäämärahojeni kanssa toimin niin, että sallin itseni käyttää viikon lopulla jääneet ylijäämät suosikkipelieni pelaamiseen. Toinen kohde, joihin ylijäämiä on mielestäni fiksua käyttää on tietenkin säästäminen. Vaikka säästöpossuun kilahtaisi vain muutama kymppi tai muutama euro viikossa, tulee tästä summasta aikojen saatossa jotakin paljon enemmän. Jokaisella meistä on joitakin unelmia, ja järkevällä budjetoinnilla ja säästämisellä voit päästä tavoitteeseesi yllättävänkin nopeasti. Voit lukea lisää budjetoinnista myös muista blogini postauksista. Kerro minulle, mihin sinä säästät juuri nyt? Itselläni on menossa säästöprosessi juurikin aiemmin mainitsemaani New Yorkin matkaa varten, sillä vaikka Carriena eläminen olisikin epärealistinen ajatus, ei se tarkoita ettenkö voisi hypätä hänen (korko)kenkiinsä muutaman päivän loman ajaksi!