keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

MAUSTEISET BATAATTIVENEET JA AVOKADO-CEVICHE AVOKADODIPILLÄ




Gourmet-ruokaa avokadosta ja bataatista? Kyllä kiitos! Kaksi mun suosikkia yhdistettynä ihanan raikkaaseen limeen ja mausteiseen chiliin ei voi olla muuta kuin hyvä idea. Tämä resepti on kirjasta VEGE - Herkullista kasvisruokaa (Voi Hyvin, Gummerrus), joka pitää sisällään melkoisen valikoiman hieman erikoisempia ja pidemmälle vietyjä kasvisruokaohjeita. Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö.

Olen hyvin pitkälti sellaisen tutun ja turvallisen kotiruoan kannattaja. Nopeasti hyvää -taktiikka toimii näin äitinä varsin mainiosti, mutta välillä sitä vaan kaipaa hieman panostusta. Maanantaina sitten panostin pitkästä aikaa, ja kaivoin esille varmaan kaikista vähiten käyttämäni kasvisreseptikirjan, mikä hyllystäni löytyi. Ei siksi, että reseptit olisivat huonoja, vaan siksi, että olen luullut niiden olevan vaikeita. Tämäkin ruoka kuulosti niin gourmeelta, että meinasin jättää väliin, mutta ohje paljastuikin varsin yksinkertaiseksi. Osa kirjan resepteistä ei ole vegaanisia, ja sen valossa (sekä omien sen hetkisten mielitekojeni) mukaan lähdin etsimään sopivaa ohjetta. Tämä alkuruoaksi tarkoitettu resepti sopi kuin nenä päähän maanantaina aloittamani "eroon turvotuksesta" -projektin kanssa. Reseptiä muuntelin vegaaniseksi ja omaan ruokakaappiin sopivaksi, joten alla oleva resepti ei ole aivan alkuperäisessä muodossaan. Kaikki kunnia reseptistä menee kuitenkin VEGE:lle.



MAUSTEISET BATAATTIVENEET

4 annosta

4 pientä bataattia
3 rkl oliiviöljyä
1 limetin raastettu kuori ja mehu
3 cm pala inkivääriä
1 tl kuivattua korianteria
suolaa, pippuria, valkosipulirouhetta ja kuivattua chiliä

Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Pese ja lohko bataatit. Mittaa kulhoon oliiviöljy. Hienonna chili ja valkosipuli. Raasta limetin kuori ja inkivääri. Purista limetin mehu. Lisää kuivattua korianteria. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Sekoita. Pyörittele bataattilohkot oliiviöljyseoksessa. Paista uunissa 20-30 minuuttia.




AVOKADODIPPI

2 avokadoa
1 prk kaurafraichea
2 rkl tuoretta korianteria
½ limetin mehu
suolaa, pippuria ja valkosipulirouhetta

Kuori ja kuutioi avokadot korkeareunaiseen kulhoon. Lisää kulhoon kaikki muut ainekset ja tee soseesta sileää sauvasekoittimella. Mausta dippi suolalla, pippurilla ja valkosipulilla.




AVOKADO-CEVICHE

2 limetin mehu
½ punainen paprika
1 lehtisellerin varsi
suolaa, pippuria, kuivattua chiliä ja valkosipulirouhetta
3 avokadoa
2 rkl avokadoöljyä tai oliiviöljyä

Puserra limeteistä mehu kulhoon. Leikka paprika ja lehtiselleri pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki limettimehun joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla, valkosipulilla ja chilillä. Kuori ja viipaloi avocadot, levitä ne lautaselle ja kaada päälle kastike. 

Asettele kaikki ruoan osat nätisti lautaselle ja tarjoa alkuruokana tai kevyenä pääruokana, kuten itse tein.

4 kommenttia:

  1. Tuli ihan vesi kielelle :P

    VastaaPoista
  2. Tää oli kyllä herkkua! Teen uusiks taas viikonloppuna. :D

    VastaaPoista
  3. Niin herkullisen näköistä kyllä taas! :)

    VastaaPoista
  4. Tuli pieni raskaushimo nyt... :) Näyttää hyvältä!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.