perjantai 2. maaliskuuta 2018

EVELIINA 8KK || INSPIRATION BLOG AWARDS -ÄÄNESTYS

Helmikuu oli tosi lyhyt ja se meni ihan järkyttävän nopeasti. Taisin sanoa samaa myös tammikuusta, mutta nyt vauhtia piisasi vielä senkin edestä. Seitsemännen kuukauden ikäisenä Eve oppi jälleen paljon uusia taitoja, mutta arki alkoi muuten tasoittua ruokalujen ja poikien kerhon vakauduttua osaksi perheen arkea. Meillä oli myös kahdeksankuisen neuvolalääkärikäynti tällä viikolla.

Ruokailut Even kanssa on sujunut kuin tanssi, ei niin minkäänlaista ongelmaa ole ollut sen suhteen. Eve syö ihan kaikkea, mitä hänelle tarjoan. Eve sai jo heti ruokia ihan kaikista ruoka-aineryhmistä, joten nyt ollaan vaan suurenneltu annoksia, tehty uudenlaisia yhdistelmiä ja tarjottu yhä karkeampia soseita. Sormiruokailu on monipuolistunut ja yhä enemmän ruokaa päätyy lattian ja koiran sijaan myös sinne massuun saakka. Tämä on nyt se vastaanottavainen ikä, kun vauvalle kannattaa tarjota ihan kaikkea, jotta hän tottuu kaikenlaisiin makuihin ja koostumuksiin. Even suosikkiruoka on makaroni jauhelihakastikkeella ja kasviksilla ja suosikkivälipalat on avokado ja banaanit.

Neuvolassa meidät otti vastaan jälleen uusi lääkäri ja hänen kandinsa. Lääkäri oli aivan ihana, todella iloinen ja jutteli Evelle paljon. Alkukuulumisten jälkeen siirryttiin lattialle jumppamatolle, jossa Eve pääsi esittelemään uusia taitojaan, konttaamista ja istumista. Tarkistettiin suojaheijasteet, kuulo ja esineisiin tarttuminen, ja kaikki oli jälleen tosi hienosti. Th sanoi, että Eve nousee todella ketterästi konttausasentoon. Eve on ketterä muutenkin, ja nousee jo tukea vasten seisomaan ja pysyy siinä varsin tukevasti. Ensimmäiset tukea vasten otetut askeleetkin päästiin näkemään muutama päivä sitten. Kaikki nämä suuret muutokset liikkeessä ovat osaltaan vaikuttaneet Even yöuniin. Hän heräilee parin tunnin välein, mutta ei kuitenkaan kaipaa rintaa. Tämä siis todennäköisesti johtuu osittain siitä, että aivot käyvät ylikierroksilla liikkeen takia, ja osittain eroahdistuksesta, joka Evellä on nyt hyvin voimakkaasti pinnalla. En saa lähteä samasta huoneesta hetkeksikään, kun alkaa jo sydäntä raastava itku. Onneksi tämä on ohimenevä vaihe, ja pian toivottavasti saadaan kaikki taas nukkua vähän paremmin.

Neuvolassa erityisesti keskityttiin Even kasvuun, se kun tuossa puolivuotiaana alkoi hidastumaan. Nyt kasvua oli tullut kuitenkin reppaasti. Voidaan jättää se lisäöljy pois ruoasta ja jatkaa ihan samaan malliin eteenpäin. Kahden kuukauden kuluttua voidaan alkaa tarjoamaan Eveliinalle hapanmaitotuotteita, joten siihen asti vaan karkeutetaan soseita ja lisätään yhä sormiruokailua. Evelle ei ole puhjennut vielä yhtäkään hammasta, joten puremista ei päästä ihan vielä harjoittelemaan. Hampaita odotellaankin kovasti, koska ikenet selvästi kutisevat ja kiusaavat Eveä. 

Even leikit ja vuorovaikutustaidot monipuolistuvat yhä enemmän. Nyt ollaan huomattu, että Eve jo vähän häiritsee poikien leikkejä, vaikka kovin kiltisti pojat antavat Even vielä tulla ottamaan heidän lelujaan. Eve rakastaa Eetun Star Wars -hahmoja ja Antin pikkulegoja, joista nyt ollaankin kovasti Antille puhuttu, ettei saa jättää niitä minnekään Even ulottuville lojumaan. Myös Dublot on Even mielestä tosi hauskoja. Omista leluistaan Eve rakastaa kuvissa näkyvää unikoiraa. Sen lisäksi kirjat on hänen mielestään ihan parasta. Iltasatu kuullaan nykyään aina kahtena eri versiona, kun Eve tulkkaa samaan aikaan, kun minä luen. Kannattaa seurailla meitä Instagramissa, laittelen välillä My Storyyn videoita Even lukuhetkistä ja muistakin meidän perheen jutuista. 

Even kielellinen kehitys etenee tasaiseen tahtiin, ja hän toistaa mielellään papapa, tätätä, mammamma ja vauvauvavauva -tavuja. Lisäksi hän alkaa "laulaa" mukana monotonisella äääää äänteellä, mikä on ihan älyttömän hauskaa! Eve kuuntelee tarkasti, kun hänelle puhutaan, ja hän vastaa aina. Oma temperamentti on tullut vahvasti nyt esiin, ja Eve ilmaisee tällä hetkellä tahtoaan voimakkaammin, kuin pojat saman ikäisinä. Me jäädään tänne nyt odottelemaan, milloin hän alkaa enemmänkin kävellä tukea vasten ja sen jälkeen seisomaan tuetta. Seuraava neuvolakäyntikin on vasta vuoden iässä. 

Nyt on käynnissa Inspiration Blog Avardsin ehdokasäänestys, joten jos tykkäätte mun blogista niin käykää ihmeessä heittämässä ehotusta sinne! Laitan linkin tähän: IBA

Lopuksi haluan vielä muistuttaa, että käykäähän tilailemassa meidän Youtube-kanavaa, sinne on tulossa uusia videoita tasaiseen tahtiin. Tänään julkaisin vlogin keskiviikosta, kun kävin Helsingissä medialounaalla ja huomenna on tulossa Q&A video. 


8kk neuvolalääkärikäynnillä (suluissa 7kk tiedot)

Päänympärys: 43,2 (6kk 42,7cm)
Pituus: 67,7 (66,2cm)
Paino: 7830 (7275g)
Iho: Siisti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti