keskiviikko 21. helmikuuta 2018

TULINEN NUUDELIKEITTO PAKKASPÄIVIIN
Nuudelikeitot ovat varmaan yksi helpoimmista aterioista valmistaa, ja niistä saa pienillä muutoksilla muokattua omaan makuun sopivia versioita. Nuudelit ei ole meillä ihan perus arkiruokaa, mutta silloin tällöin tehdään nuudeleista esimerkiksi wokkia tai juurikin nuudelikeittoa. Tai siis lähinnä minä, pojat syö nuudelinsa yleensä ihan tavallisen lisukkeet tapaan. 


Viime aikoina olen kaivannut taas mausteista ruokaa pakkaspäivien vuoksi, ja viimeksi pyöriessäni Prismassa ostinkin pitkästä aikaa vehnänuudeleita (juu, vähän ylitettiin taas rajoja vilja-allergian suhteen). Keittoon nuudelien kaveriksi ostin pakasteena Spicy Zanju wok-kasviksia, isoja herkkusieniä, korianteria, limeä, sokeriherneitä ja sriracha -kastiketta. Lime ja korianteri on ihan lyömätön yhdistelmä, joka toimii oikeastaan missä vaan; dipissä, wokissa, kastikkeessa tai keitossa. Srirachaa en ole koskaan ennen ostanut, mutta olen kyllä maun perusteella varmasti sitä joskus syönyt.


TULINEN NUUDELIKEITTO
Kahdelle

200g isoja tuoreita herkkusieniä
450g spicy zanju wok-kasviksia
2pss Mama kasvis -pikanuudeleita
4rkl sriracha -kastiketta
yksi nippu tuoretta korianteria
yksi lime
chlilimaustetta

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan mausteineen. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kypsennä herkkusieniä ja sokeriherneenpalkoja öljyssä muutama minuutti. Lisää pakastevihannekset ja paista kypsiksi, mausta ripauksella suolaa ja chiliä. Kaada nuudelit mausteliemineen kahteen suurehkoon kulhoon ja annostele päälle kasviksia. Sekoita kulhoon nuudelien ja kasvisten joukkoon kaksi ruokalusikallista srirachaa ja koristele runsaalla määrällä korianteria sekä puolikkaalla limellä lohkoiksi pilkottuna. Tämä versio on itselleni sopivan tulinen, eli polttaa suussa ja tuntuu, että polttaa vielä koko matkan suusta mahalaukkuun saakka. Jos et ole yhtä kova chilin ystävä, niin suosittelen jättämään srirachan vähemmälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti