keskiviikko 14. helmikuuta 2018

AVOKADOPANNUKAKUT

Alkuperäinen resepti kirjasta Satokausi Salsa, kirja saatu yhteistyönä Satokausikalenterin kanssa.



"Mies otti maasta toisen avokadon ja halkaisi sen tottuneesti. Poisti siitäkin kiven. Hän otti repustaan sitruunan ja teki siitä lohkoja. Hän puristi sitruunanmehua toiselle avokadon puoliskolle. Sitten hän antoi lapsille lusikat ja näytti elehtien, että maistakaa." Tämä on ote Satokausi Salsa -kirjasta, josta kerroin maanataina tässä postauksessa. Kirjan lapset ovat Helmikuun tarinassa hedelmäsalapoliiseja, ja he ratkovat avokadojen salaisuutta. Avokadot ovat nyt sesongissa, ja sen huomaa kyllä niiden laadustakin; ihanasta vihreästä väristä ja sopivasta pehmeydestä.

Tarinan jälkeen kirjassa oli resepti avokadopannukakkuihin, joita me nyt satokauden kunniaksi tehtiin poikien kanssa. Alkuperäinen resepti ei ole vegaaninen, mutta me tehtiin kaksi erilaista versiota; toinen täysin vegaanisena ja toinen tavallisena, Evelle tietysti valmistettiin vielä erikseen suolaton versio. Maidon korvaaminen kaurajuomalla ei vaikuttanut pannukakkujen makuun, kuten ei tavallisissakaan pannukakuissa. Pannukakut maistuivat lapsille tosi hyvin, Antti tosin oli aluksi hieman skeptinen. Maistui kuitenkin, kun löydettiin pannukakkuun hänelle mieluisin päällinen. Laitan tähän teille alkuperäisen sekä meidän sovelletun reseptin, joten voit valita omiin mieltymyksiisi sopivamman ohjeen.









AVOKADOPANNUKAKUT

Noin 7 pientä pannukakkua

1 kananmuna
1 1/4 dl maitoa
1 avokado muussattuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
1/4 tl suolaa


VEGAANISET AVOKADOPANNUKAKUT

Noin 7 pientä pannukakkua

1 1/4 dl kaurajuomaa
1 avokado muussattuna
2 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
1/4 tl suolaa
½ tl psylliumia



VALMISTUSOHJE:

Sekoita kaikki ainekset yhteen, taikina saa jäädä hieman lettutaikinaa paksummaksi. Jos taikina tuntuu liian paksulta, lisää siihen vettä varovaisesti teelusikallinen kerrallaan. 

Lämmitä pinnoitettu paistinpannu ja lisää taikinaa siten, että siitä tulee noin yhden senttimetrin paksuinen, amerikkalaistyyppinen pannukakku. Paista 2-4 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes pannari on saanut hyvän rusketuksen.

Tarjoile pannarit lämpiminä. Voit päällystää pannarit mieluisillasi herkuilla. Me tehtiin pannukakkuja neljällä eri päällisellä, joista yksi oli ei-vegaaninen.

1. tomaatti-sinihomejuusto
2. kaurapohjainen tuorejuustovalmiste - tomaatti - mustapippuri
3. kaurapohjainen tuorejuustovalmiste - avocado
4. banaani + maapähkinävoi

Ei kannata arkailla käyttää makeitakaan päällisiä, vaikka itse pannukakkuihin tulee suolaa. Makean ja suolaisen yhdistelmä yllättää usein positiivisesti!


Mitkä päälliset sinä laittaisit avokadopannukakkuihin?

EDIT: vegaaniseen reseptiin korjattu maito kaurajuomaksi. ❤️ 

2 kommenttia:

  1. Nämä menee muuten testiin, olipa herkullisen näköisiä!!

    VastaaPoista
  2. Ihana kuulla, ja herkullisia olivatkin! :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.