tiistai 2. tammikuuta 2018

VUODEN 2017 SUOSITUIMMAT

Heippa ihanat! Toivottavasti teidän vuosi on lähtenyt käyntiin superhyvin. Vaikka uusi vuosi tuo mukanaan uudet kujeet, niin haluaisin vielä palata muistelemaan viime vuotta. En ole itse mikään kuukausien suosikit -tyyppisten postausten ystävä, mutta ajattelin nyt tulla kuitenkin viime vuodelta jakamaan muutamat suosikkijutut.

LUETUIMMAT POSTAUKSET

Vuoden 2017 luetuimmaksi postaukseksi kohosi Luukku 2 || Joululahjaksi vegaanikosmetiikkaa, jonka tein yhteistyössä ihanan Everyday Mineralsin kanssa. Tuota postausta oli tosi hauskaa kuvata ja kirjoittaa, koska oikeasti tykkäsin tuotteista ja ne ovat olleet edelleen käytössä jokaisella meikkauskerralla. 
Toiseksi suosituin postaus oli odotetusti Pikkusiskon synnytyskertomus. Itsekin palaan tuohon postaukseen ajoittain, koska en halua unohtaa sitä, mistä kaikki sai alkunsa. Palaan myös yhä silloin tällöin poikien synnytyskertomuksiin. Oma suosikkipostaukseni oli tietysti synnytyskertomus, mutta tykkäsin myös erityisesti Vaippojen koeajo 2017 -postauksesta. 

SUOSITUIMMAT INSTAKUVAT

2017bestnine -sovelluksen mukaan yllä olevat instauvat ovat vuoden 2017 tykätyimmät. Pari masukuvaa, vegaaninen leivonnainen ja Even kuvia, en ole lainkaan yllättynyt. Even kuvat ovat syntymäpäivältä, ensimmäiseltä yöltä, viiden päivän ikäisenä, kaksiviikkoisena, kolmeviikkoisena ja vajaan kolmen kuukauden ikäisenä ja masukuvat ovat raskausviikoilta 25 ja 28. Vegaanista kakkua leivoin usein, mutta kyseinen kuva on otettu 7. kesäkuuta. Reseptin löydätte tästä. En itse pysty valitsemaan omaa suosikkiani kaikista viime vuoden instakuvista, koska kaikilla on niitä tärkeä merkitys itselleni.

SOVELLUKSETAloin päivittää instagramia ahkerammin vuoden alusta, ja se on kyllä yksi lempparisovelluksistani. Snapchattia en itse päivitä (koska en osaa), mutta seuraan siellä lempparitubettajiani ja muutamia ystäviä ja sukulaisia. Sen sijaan Instastory on ollut kovassa käytössä, ja sitä päivitänkin nykyään paljon, joten käykääpäs seurailemassa Instassa @heidii.susanna. Facebookia en käytä juurikaan muuhun kuin blogin ja Mammalandian päivityksiin. Suosikkisovelluksiksi viime vuonna valitsisin ehkä kuitenkin Instagramin ja Youtuben, molemmat ovat olleet käytössä lähes päivittäin.

LEMPIRUOKA

Viime vuonna aloin kokeilemaan ja soveltamaan rohkeammin erilaisia vegaanisia ruokaohjeita, josta yksi kohosi yli muiden. Vegaaninen Chow Mein kikhernenuudeleilla nimittäin. Se on parasta, mitä voi toivoa näin kalseina talvipäivinä, ja taidankin tämän postausksen viimeisteltyäni lähteä heti kauppaan. Paras herkku viime vuodelta oli ehdottomasti anopin tekemä mantelikakku. Se ei ole vegaanista, mutta nostan sen silti tänne suosikkilistalleni. Aion nimittäin syödä sitä jatkossakin, jos hän sitä joskus vieraillessamme on leiponut, nam! Sain reseptin myös itselleni, mutta kyllä se anopin leipomana on aina vaan parempaa.

PARAS PÄÄTÖS

Tein viime vuonna päätöksen, että vuodenvaihteessa luovun maitotuotteista. No, eilen sitten alkoi elämäni ensimmäinen päivä täysin vegaanista ruokavaliota noudattaen ja tiedän tämän olleen yksi tärkeimmistä päätöksistäni koskaan. Olen pohtinut ja asennoitunut muutokseen koko viime vuoden, ja se on tuntunut todella luontevalta jatkolta tässä kehitysprosessissa. Vaikka siirryn vegaaniseen ruokavalioon, niin en silti ala tuputtaa ja vaatia sitä ympärilläni olevilta ihmisiltä. Esimerkiksi kyläillessä en aio syödä mitään lihaa, kalaa tai kanaa ja harkiten kananmunaan ja maitotuotteisiin tehtyjä leivonnaisia, niin en kuitenkaan ole asian kanssa ehdoton. Rajan vedän siihen, että kotona en en syö mitään eläinperäistä (hunajan kanssa en ole niin tarkka). Olen vaihtanut myös hygienia- ja kosmetiikkatuotteita vegaanisiin vaihtoehtoihin, ja tätä muutostyötä jatkan kunnes kaikki on vaihdettu. Tämän vuoden käytän edelleen yksiä omistamiani nahkakenkiä, enkä niuhota villasta, mutta vuonna 2019 on taas aika tehdä uusia muutoksia. 

VEGAANINEN MEIKKITUOTE

Viime vuonna tutustuin ensimmäistä kertaa mineraalimeikkeihin, lempituotteekseni nousi Everyday Minerlasin Hint -hohdepuuteri. Tuote voittaa kaikki aiemmin käyttääni highlighterit. Vielä on melkoinen repertuaari luonnonkosmetiikka läpikäytävänä lempparituotteiden etsinnässä, mutta tulen luultavasti muistamaan tämän luottotuotteena ihan aina. 

❄   ❄   ❄

Nyt haluan jättää viime vuoden taakseni. Vuosi 2017 oli meille muutosten vuosi, ja perheen tärkeys sekä rakkauden vaaliminen korostuivat erityisesti. Haluan vaalia näitä asioita alkaneenakin vuonna, mutta jätän enemmän kuin mielelläni kaikki menneet kurjat jutut viime vuoteen. On aika mennä eteenpäin ja kasvaa entistä enemmän niin ihmisenä kuin vaimoja ja äitinäkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.