keskiviikko 17. tammikuuta 2018

VISPIPUURO KUKKAKAALISTA



Mun alkoi sunnuntaina tehdä ihan älyttömästi mieli vispipuuroa. En pysty syömään mannasuurimoita vilja-allergian vuoksi, eikä kaapissa ollut korvaavaa viljatuotetta (quinoaa voisi joskus testata). Muistin kuitenkin erään reseptin, jonka näin muutama viikko sitten jonkun ulkomaalaisen vegaanibloggaajan instassa. Hän oli käyttänyt kukkakaalia vanukkaan tekemiseen, joten ajattelin, että miksi ei.

Itse en tykkää kukkakaalista juurikaan pelkästään keitettynä, lähinnä sen mauttomuuden vuoksi, mutta syön sitä kuitenkin useamman kerran viikossa. Mauttomuutensa vuoksi kukkakaali sopii kuitenkin hyvin leivontaan ja juuri tällaisiin "korvaaviin tehtäviin". Kaapissa oli muutama kokonainen luomukukkis jäljellä, ja lähdin sen pohjalta rakentamaan reseptiä vispipuuroon. Ja sepäs onnistuikin jo ihan ekalla kerralla! Lapsille mieluisampi versio tuli mustikoihin ja vadelmiin tehdystä visparista, mutta itse rakastan puolukkaisempaa versiota.






VISPIPUURO KUKKAKAALISTA


Perhekoko, noin kuusi annosta


250 g kukkakaalia
2 banaania
300 g marjoja
150 g Alpro Natural with Coconut -jogurttia
3 tl psylliumia

Päälle kaurajuomaa, marjoja, pähkinöitä, siemeniä, kookoshiutaleita tai vaikka banaania.

✤✤✤

Pese kukkakaali ja pilko se kuutioiksi. Keitä kukkakaalia, kunnes se hieman pehmenee (noin 10-15min). Anna jäähtyä.

Kuori ja pilko banaanit. Survo kaikki sekaisin sauvasekoittimella tai blenderissä. Anna tekeytyä jääkaapissa noin puolituntia ennen tarjoilua. Tarjoa marjojen ja kauramaidon kanssa.


Vinkki: Tällä ohjeella tehdystä visparista tulee aika kevyt versio, joka sopii arkena esimerkiksi aamu- tai välipalaksi. Herkumman jälkiruokaversionkin tästä jo ehdin väsäämään, herkkusuu kun olen. Vaihtamalla puolet jogurtin määrästä Violife Creamy tuorejuustoon tai vegaaniseen kermaan, saa puuroon superihanan koostumuksen, ja sokerilla makeutta tietysti jos sitä kaipaa. Kookoksen maku tulee muuten tosi kivasti tuon kookoksen makuisen soijajogurtin kanssa vispipuuroon, mutta ei kuitenkaan liian voimakkaasti. Jos et siedä kookosta lainkaan, voit ilman muuta vaihtaa jogurtin mihin tahansa muuhun maidottomaan versioon. Pakastamalla herkkuversion saat jäätelöä, namsmums.

Ihanaa iltaa kaikille ❤

2 kommenttia:

  1. Tääpä oli tosi nopea ja herkullisen kuuloinen resepti, täytyy testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä helppo, nopea ja herkullinen! Ja kiva tapa lisätä päivittäistä kasvisten syöntiä. :)

      Poista