keskiviikko 24. tammikuuta 2018

VEGEWOK




Muistan, kun lapsena syötiin wokkia kotona ja mä niin vihasin niitä pikkumaisseja, mitä siinä oli. Maissista traumatisoituneena en juuri koskaan tehnyt wokkiruokia itsenäistyessäni, vaikka se on mitä mainioin tapa kerryttää päivän kasvissaldoa ja halutessaan wokista saa muunneltua joko kevyen tai tuhdimmankin aterian omiin tarpeisiinsa sopivaksi. Aloin kiinnittää huomiota enemmän kasvisten saantiin, kun olin ensimmäistä kertaa raskaana. Ennen sitäkin söin jo monipuolisesti ja terveellisesti, mutta siitä puolesta kilosta päivässä tuli vaatimus jokaiselle päivälle raskausaikana. Siitä sitten monen mutkan kautta olen päätyny tähän tilanteeseen, että syön pelkkiä kasviperäisiä ruokia, pidän maissista ja R A K A S T A N wokkeja. 

Usein wokki on meillä helppo ja nopea arkiruoka, josta saan tarvittaessa rakennettua muille lihaversion ja itselleni proteiinipitoisen kasvisversion. Tofulla, kikherneillä, pavuilla, nyhtökauralla ja soijavalmisteilla jne. voi helposti muokata wokista itselleen maistuvan ja vähällä vaivalla valmistuvan aterian, johon ei kyllästy. Käytän välillä wokissa kikhernenuudeleita, mutta useammin wokin kaveriksi keitän kvinoaa tai tummaa riisiä. Maanantaina tein jälleen uudenlaista wokkia, johon hyödynsin kaupan valmista oriental wok mix -kasvissekoitusta sekä Spice Up!:in thaimaalaista vihreää currytahnaa. Makua pehmensin kookoskermalla. 



VEGEWOK

Neljä annosta, n.110kcal/annos

½ pussia Oriental wok mix -kasviksia

100g babypinaattia

200g herkkusieniä

2 keskivahvaa chiliä

290g Go Green punaisia linssejä

5tl Spice up! vihreää currythanaa

1-2 rkl kookoskermaa

Mausteeksi suolaa, kurkumaa, korianteria,cayennepippuria, valkosipulia ja chilirouhetta.

Tarjoa esimerkiksi kvinoa mixin ja avocadon kanssa.




Huuhtele tarvitsemasi määrä kvinoaa kuumalla vedellä ja laita kiehuvaan veteen kypsentymään. Huuhtele herkkusienet ja viipaloi. Huuhtele linssit ja pinaatit. Leikkaa chilit halki, poista siemenet ja pilko pieneksi. Lorauta tilkka öljyä paistinpannulle ja paista pakastevihanneksia, kunnes ne sulavat. Lisää herkkusienet, chilit ja pinaatit. Kypsennä noin viisi minuuttia, ja lisää currytahna, kookoskerma, linssit ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä hetki, kata vaikka pöytä tällä välin. Valuta kvinoa ja tarjoa wokin ja avocadon kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti