keskiviikko 31. tammikuuta 2018

SIEMENNÄKKÄRI



Viime viikolla avasin Youtuben aikeenani katsoa päivän uudet videot seuraamiltani kanavilta. Ehdotuksiini hyppäsi kuitenkin Mmiisasin Brekkie -video, jossa hän teki siemennäkkäriä (alkuperäinen ohje oli ilmeisesti seuraajalta). Jäi ne muut videot sitten katsomatta, kun käärin hihat ja ryhdyin muokkaamaan Miisan reseptistä meidän ruokakaappien tilanteeseen sopivaa versiota. 

Olen syönyt kaupan siemennäkkäreitä paljonkin, tykkään niistä tosi paljon. Ainoa huono puoli on se, että niihin jää koukkuun tosi helposti! Niin jää myös tähän itse tehtyyn, uskokaa pois. Mulle tulee välillä vilja-allergian takia kauhea ikävä uuni tuoreita lämpimiä sämpylöitä, ja kauppojen paistopisteiden läheisyys saa melkein kyyneleet silmiin. Tämä siemennäkkäri on kuitenkin niin taivaallisen hyvää, että jää ne sämpylätkin toiseksi; niin terveellisyydessä kuin maussakin.

Muokkasin alkuperäistä reseptiä aika paljon, ja lopputuloksesta tuli ihan järjettömän hyvä, vaikka itse sanonkin.



SIEMENNÄKKÄRI

Pellillinen

2,5dl kaurahiutaleita

1,5dl maissijauhoja

1dl auringonkukansiemeniä

1dl kurpitsansiemeniä

0,5dl pellavansiemenrouhetta

0,5dl seesaminsiemeniä

1,5tl suolaa

2rkl seesamiöljyä

3,5dl vettä

Sekoita keskenään kaurahiutaleet, maissijauhot, siemenet, ja suola. Mulla oli irtosnacks -hyllystä ostettuja cashewpähkinöitä ja auringonkukansiemeniä sekaisin, joten pari pähkinää eksyi myös näkkäriin mukaan. Lisää öljy ja vesi, ja jätä taikina turpoamaan puoleksi tunniksi. Lämmitä uuni 150 asteeseen, ja voitele uunipellille aseteltu leivinpaperi (voitelin sinisellä keijulla). Taputtele taikina pellille ja paista näkkäriä uunin keskitasossa noin tunnin verran. Nauti. ❤


EDIT//lisätty yksi työvaihe 31.1. klo.11:04 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.