sunnuntai 17. joulukuuta 2017

LUUKKU 17 || GIFT IN A JAR



Musta tuntuu, että itsetehdyt joululahjat tulevat yhä kovempaan nosteeseen vuosi vuodelta. Oon jo parin kuukauden ajan selannut pinterestistä ja instagramista lahjainspoa, ja oikeesti saatan illalla lasten nukahdettua uppoutua tunneiksi vaan katselemaan kauniita kuvia kaikista diy-jutuista. Jotenkin olen joka kerta palannut kuitenkin selailemaan erityisesti Gift in a jar -tyyppisiä juttuja, ja niistä innostuneena päätin tehdä myös parit purkkilahjat itsekin.





Päädyin ostamaan Prismasta tällaiset ihan sairaan söpöt vaaleanpunakantiset pikkupurkit, joihin mahtuu ainakset neljään isoon (tai miksei kahdeksaan pieneen) suklaahippukeksiin. Ainekset ovat täysin vegaaniset ja luomua, joten lahjan saaja voi halutessaan jatkaa vegaanista linjaa valitsemalla valmistusvaiheessa vegaanisen margariinin.

VEGAANISET SUKLAAHIPPUKEKSIT PURKISSA

(munaton, vegaaninen, luomu)


0,5 dl vehnäjauhoja

0,25 dl kaurahiutaleita

2 rkl ruokosokeria

1 rkl hienoa sokeria

1tl kanelia

3/4 tl leivinjauhetta

lusikankärjellinen soodaa

n.30g rouhittua vegaanista luomusuklaata 

(esim. Marabou Prerium Eco 70%)






Kerrosta ainekset nätisti purkkiin. Voit koristella purkin lahjanaruilla, itse laitoin vielä pari tekokasvia somisteeksi. Myös pienet joulupallot näyttää näissä tosi hauskoilta. Lisäksi purkin kylkeen tai erilliselle kortille voi kirjoittaa valmistusohjeet, jotka ovat maailman yksinkertaisimmat: Sulata 1,5 rkl margariinia ja sekoita ainesten joukkoon. Lusikoi taikinasta pellille neljä suurta tai kahdeksan pientä kasaa ja taputtele kekseiksi. Paista 190 asteessa (tai n.175 asteessa kiertoilmalla) 15 minuuttia.

Vielä olisi yksi Matti Myöhäisille sopiva kotitekoinen lahjavinkki tiedossa, joten jääkäähän seurailemaan joukalenteria!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti