perjantai 15. joulukuuta 2017

LUUKKU 15 || KARPALO-MUDCAKE



Pari päivää sitten jaoin teille reseptin vegaaniseen ja vehnättömään porkkanakakkuun. Nyt mennään astetta syntisemmälle linjalle, kun kuvioihin astuu tumma ja täyteläinen mutakakku, jota kivasti piristävät kuivatut karpalot ja appelsiinin kuoriraaste. Klassikkoleivonnaiset ovat omaan mieleeni, koska niistä on hauskaa lähteä muokkaamaan omiin allergioihin ja ruokavalioihin sopivia versioita. Mutakakussa haasteena oli tottakai munien korvaaminen, mutta kakku onnistu vallan hyvin ilmankin! Tällä ohjeella tehty kakku sopii vegaaneille ja keliaakikoille, ja siis voitteko kuvitella, että meidän perheen miehet veteli koko kakun yhden illan aikana! Ite maistoin yhden palan, mutta mutakakku on mulle kuitenkin sellanen extrasuperherkku, joka kyllä täyttää makeannälän jo yhdellä palalla. Onneksi noiden miekkosten makeamahat on vetävämmät. ❤ Nappaa alta ohje talteen viikonlopun herkkuhetkeä varten.


VEGAANINEN MUTAKAKKU

Karpaloilla ja appelsiininkuorella.


4,5dl gluteenitonta jauhoseosta

1dl tummaa kaakaojauhetta

2dl sokeria

2tl leivinjauhetta

2tl piparkakkumaustetta

1 appelsiinin raastettu kuori

1,5 dl kuivattuja karpaloita

1dl rypsiöljyä

2,5dl mantelijuomaa

150g tummaa suklaata





Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoka vegaanisella margariinilla.

Sulata suklaa, ja anna sen jäähtyä hetken aikaa. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe, mausteet, appelsiinin kuoriraaste sekä karpalot. Toisessa kulhossa sekoita keskenään öljy mantelijuoma ja sulatettu suklaa. Yhdistä suklaa-öljyseos nopeasti kuiviin aineisiin, ja kaada taikina kakkuvuokaan.

Paista mutakakkua noin 20-30 minuttia. Anna jäähtyä kokonaan, ja koristele esimerkiksi tomusokerilla tai sulatetulla suklaalla. Parasta yön yli jääkaapissa muhineena, mutta ei kestänyt meillä niin kauaa! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.