maanantai 20. marraskuuta 2017

VEGAANINEN NUUDELISALAATTI JA SEESAMIKASTIKE


Päivät senkuin lyhenevät lyhenemistään ja ovat entistäkin pimeämpiä. Talvipäivän seisaukseen on aikaa vielä kuukauden verran, mutta minä itseasiassa jopa nautin tästä kaamoksesta. Pidän tästä utuisesta olotilasta, koska itselleni se tekee rentoutuneen ja rauhallisen olon. Toki on ärsyttävää näin bloggaajan kannalta, kun valokuvista tulee rakeisia ja keinovalo näyttää ihan hirveältä, mutta noin yleisesti pimeys ei haittaa. Kynttilät ja koristevalot ovat nyt elementissään ja luovat myös kivasti jo joulutuntuntua kotiin. 

Jos haluaa pysyä pirteänä kaamoksesta huolimatta niin kannattaa panostaa ruoan laatuun, ja erityisesti kasvisten määrää kannattaisi nyt tarkistaa. Tiedän vallan hyvin, että väsyneenä alkaa tehdä mieli joko sitä pitsaa tai sitten sokeriherkkuja, välillä kumpaakin. Runsas sokerin, rasvan ja suolan syöminen kuitenkin tahtoo usein väsyttää ja kuormittaa kehoa entistäkin enemmän, joten tällaiset terveellisemmät lohturuoat ovat kyllä paikallaan. Rapea tofu-nuudelisalaatti saa värinsä kasviksista ja makunsa täyteläisestä seesamikastikkeesta.

Tämä on nyt kuluvan vuoden yhdeksäs vegaaninen ruokaresepti, jonka jaan blogiin. Kirjoittelin eilen ensi vuodelle sisältösuunnitelmaa,  sain sinne sopimaan viikoittaisen postaussarjan vegaaniseen ruokaan liittyen. Postaussarja liittyy myös vahvasti seuraavaan askeleeseen, jonka tulen alkuvuodesta ottamaan kohti vegaanisuutta. Kokoan kaikki reseptit myös omalle välilehdelleen, ja sieltä löytyvät myös tämän vuoden reseptit. Hauskaa alkanutta viikkoa kaikille!


Seesamikastike


Tarvitset:

0,5dl riisiviinietikkaa
3rkl soijakastiketta
1rkl seesamiöljyä
3rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
1tl sokeria
hienonnettua chiliä ja inkivääriä
vettä


Valmistus:

Paahda seesaminsiemeniä kuumalla pannulla, kunnes ne alkavat poksumaan. Kaada tehosekoittimeen riisiviinietikka, soijakastike, seesamiöljy, sokeri ja paahdetut siemenet ja hurauta kastike tasaiseksi. Lisää mausteita makusi mukaan ja lisää ruokalusikallinen tai pari vettä, mikäli koostumus jää makuusi liian paksuksi. Kaada kastike tarkoiluastiaan, tai kaada valmiin nuudelisalaatin sekaan.

Nuudelisalaatti


Tarvitset:

1 annospaketti riisinuudeleita
1 paketti maustettua tofua (esim. Jalotofun mieto chili)
Kourallinen punakaalia
Kourallinen kiinankaalia
3 porkkanaa
1 rasiallinen kirsikkatomaatteja
3 isoa tai 6 pientä paprikaa
1 lime
2 avocadoa
Kourallinen cashewpähkinöitä
Sokeriherneitä
Tuoretta ruukkukorianteria


Valmistus:

Pese kaikki kasvikset ja kuori porkkanat. Suikaloi kaalit, paprikat ja porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Puolita tomaatit ja kuutioi tofu. Kuumenna pannu ja paista tofua, tomaatteja ja sokeriherneitä rypsiöljyssä muutaman minuutin ajan. Sammuta liesi ja lisää pannuun paprikat ja kaalit. Valmista riisinuudelit ohjeen mukaan ja hienonna valmiiden nuudelien sekaan yksi ruukullinen tuoretta korianteria. Nostele nuudelit laakeaan kulhoon ja niiden päälle kasvikset ja tofut pannulta. Pilko avocado kuutioiksi ja hienonna cashewpähkinät, ja ripottele ne nuudelisalaatin päälle. Tarjoile limen ja seesamikastikkeen kanssa. Voit halutessasi maustaa nuudelisalaatin pienellä määrällä suolaa ja jauhettua chiliä. Itse tykkään kasviksista sellaisenaan, ja haluan lapsienkin maistavan ruoasta aina kasvisten oikeat maut ja jätän ne maustamatta.

2 kommenttia:

  1. Ei pitäis lukea blogeja nälkäisenä :D Tää vaikutaa ihan tosi hyvältä, pakko kyllä kokeilla itekin. Nuudelit ja tofu on muutenkin ihan super yhdistelmä.

    ♥: Linda/Revontulipalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuudelit ja tofu on kyllä parhautta <3

      Poista