keskiviikko 29. marraskuuta 2017

KOSKAAN EI VOI TIETÄÄ...

...kuinka ihmeelliseen päivään herää.

Yhteistyössä Desingtarrat.fi sekä runoilija Piia Raita

Piia Raita on Suomalainen runoilija, joka julkaisi ensimmäisen runokokoelmansa Koskaan ei voi tietää, kuinka ihmeelliseen päivään herää keväällä 2017. Sain kunnian tehdä hänen kanssaan yhteistyötä ja tuoda esille hänen runokokoelmansa lisäksi sen pohjalta suunniteltuja sisustustarroja. Kirjojen ystävänä ja entisenä runotyttönä tämä yhteistyö on enemmän palvelus minulle kuin yhteistyökumppaneilleni. Raidasta ja hänen esikoisteoksestaan kerron myöhemmin kirja-arvioinnin yhteydessä.

[uusi kuva tulossa] 

Desingtarrat.fi on suomalainen yritys, joka valmistaa sisustustarroja laadukkaasta, juuri sisustuskäyttöön tarkoitetuista materiaaleista. Tarroille luvataan hyvää muotoutuvuutta ja liimautuvuutta, mikä kiinnitysvaiheessa osoittautui kyllä todeksi. Tarrat on päällystetty läpinäkyvällä, ihan superkätevällä siirtokalvolla, jonka avulla kiinnittäminen on nopeaa ja vaivatonta. 

Valitsin Piia Raidan suunnittelemasta Runosuoni collectionista lastenhuoneeseen Koskaan -nimisen, myöskin Raidan runokokoelman nimeä kantavan mietelauseen "Koskaan ei voi tietää, kuinka ihmeelliseen päivään herää." Tämä lause kuvastaa hyvin lasten maailmankatsomusta, kun jokainen päivä on täynnä kaikkea uutta ja ihmeellistä. Se on myös hyvä muistutus meille vanhemmille nauttia jokaisesta hetkestä ja muistaa, että meidän arkemme on lapsiemme lapsuus, jota ei voi jälkikäteen korvata tai muuttaa toisenlaiseksi. Toivoin poikien muistavan lauseen myös kasvaessaan ja kokiessaan teini-iän myllerrykset ja aikuistumisen haasteet. Ei ne ihmeelliset asiat nimittäin minnekään katoa iän karttuessa, ne vaan täytyy oppia huomaamaan uudelleen.

[uusi kuva tulossa] 

Kuten jo mainitsin, tarran kiinnittäminen oli helppoa. Ainoa haaste siinä oli nuo meidän kaksi pojankoltiaista, jotka vaihtoivat mielipidettään tarralle sopivasta paikasta kahden minuutin välein, haha! Tulipa siis testattua tarrapinnan kestävyys myös siirrellessä, ja kestihän se. Tarran voi kiinnittää suoraan seinään siirtokalvon avulla juuri siihen aseteltuun muotoon, mutta paikanvaihdosten vuoksi lopulta siirsin kirjaimet nykyiselle paikalleen yksitellen. Hyvältä se näyttää silti, jotenkin sopii lastenhuoneeseen tuollainen vapaampi näkemys tekstin asettelusta. Tarrat lähtivät helposti irti pinnasta, eikä tarran tilalle jäänyt mitään jälkeä. Tarrat pysyivät myös ehjinä irrottamisesta huolimatta, eivätkä menettäneet muotoaan.

[uusi kuva tulossa] 


Runosuoni collection pitää sisällään Raidan esikoiskirjaan pohjautuvia sisustustarroja ja -julisteita, jotka sisältävät niin kokonaisia ajatelmia kuin katkelmiakin pidemmistä runoista. Sisustustarroista on valittavana kolmea eri kokoa ja kahdeksan eri väriä. Tämä meidän valitsemamme tarra on koossa kaksi ja värinä on kulta.

Desintarroilla on Runosuoni collectionin lisäksi paljon muitakin sisustustarroja, ja niitä saa vaikka missä väreissä, joten sinne vaan rohkeasti etsimään omiin mieltymyksiin sopivia juttuja seinille. Minun on pakko myöntää, että en ole koskaan ollut sisutustarrojen suurin ystävä, ja nytkin olisin saanut valita myös julisteen tai kalenterin tarran sijaan. Kävin kurkistamassa kuitenkin myös näitä tarroja ja lopulta mun oli ihan pakko saada juuri tämä tarra tässä värissä.

Suora linkki Koskaan -tarraan

EDIT//Postaukseen tulossa uudet kuvat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti