maanantai 6. marraskuuta 2017

KAHVI


Minä rakastan kahvia. Ihan siis peruskahvia, joka on keitetty meidän viikko tai kaksi sitten putsatulla Philipsin kahvinkeittimellä. Toki myös cappuccino, latte, frappe ja espresso saavat kaikki mun kaksikymmentäkahdeksan kahvihammasta tyytyväisiksi. Aikaa ei usein ole käydä kahviloissa nautiskelemassa erikoiskahveista, joten silloin tällöin panostan kahvihetkeen kotona. Joko pesemällä sen kahvinkeittimen tai kokeilemalla erilaisia erikoiskahveja ja kahvireseptejä. Kesällä tutustuin ensimmäistä kertaa chai-latteen, ja kokeilin sen tekemistä kotona. Sain aikaiseksi kylmän ja lämpimän vanilla chai -kahvin, ja ajattelin tulla nyt jakamaan niiden ohjeet teillekin. Kylmä versio oli täydellinen kesällä, kun teki mieli kahvia, mutta lämmin juoma ei houkutellut. Lämmin chai-kahvi taas tuo ihanasti mieleen edessä jo häämöttävän joulun.Kylmä vanilla chai -kahvi kahdelle

Keitä neljä kuppia vahvaa kahvia. Laita kahvin sekaan hautumaan kaksi vanilla chai -teepussia noin kolmeksi minuutiksi. Anna jäähtyä hetken aikaa. Kahvin voi koota esimerkiksi annos kerrallaan shakerissa, kuten itse kesällä tein. Laita shakeriin jäitä ja kaada jäiden sekaan 1-2 dl vaniljanmakuista soijajuomaa. Kaada sekaan chai-kahvia ja ravistele huolellisesti. Kaada valmis kahvi korkeaan lasiin tai kiireessä juo shakerista. Frappemaisen viban saat vaahdottamalla päälle kemaa.

Lämmin vanilla chai -kahvi kahdelle

Keitä neljä kuppia vahvaa kahvia. Laita kahvin sekaan hautumaan kaksi vanilla chai -teepussia noin kolmeksi minuutiksi ja lisää 2tl sokeria. Kaada kahvi kuppeihin ja vaahdota päälle kermaa. Koristele kaakaopapurouheella tai rouhitulla suklaalla.


S-ryhmän kaupoista löytyy näitä ihania Tesco Finest ja Tesco Free from -tuotteita, joista tämä vanilla chai -tee on ollut yksi lempparini. Vanilla chai on  kanelilla, inkiväärillä, tähtianiksella, neilikalla, vaniljalla ja mustapippurilla maustettua mustaa teetä. Tämä kyseinen tuote kuuluu Ethical Tea Pertnershipin piiriin, jonka jäsenet kehittävät tuotteidensa tuotantoketjujen eettisyyttä ja ekologisuutta.


Postausta ei ole tehty kaupallisessa yhteistyössä, vaan puhtaasta rakkaudesta Tescoa ja kahvia kohtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.