perjantai 3. marraskuuta 2017

ÄIDIN MEIKKIPUSSILLA || SHAME ON MEKesällä kirjoittelin siitä, että käytän loppuun nämä jo omistamani meikit, ja alan sen jälkeen haalimaan itselleni  vegaanisia/cruelty-free tuotteita. Me voitaisiinkin nyt tehdä pieni kurkistus tämänhetkiseen meikkipussiini, niin nähdään mistä tässä todellisuudessa ollaan lähtemässä liikkeelle. Osa meikeistä alkaa olla loppumaisillaan, esimerkiksi kulmakynät ja ripsari vetelevät jo ihan viimeisiään. Pakko myöntää, että olen koettanut vältellä tämän aiheen pohtimista, koska kasaan tällaisia asioita helposti omalletunnolleni. Nämä tuotteet minä nyt kuitenkin omistan, ja olisi tuhlausta ja epäekologista heittää niitä pois. Omistan tuotteita Rimmeliltä, L'oreal Parisilta, Lumenelta, Maybelinelta, Nyxiltä ja Goshilta. Ymmärtääkseni näistä ainoastaa Gosh ja Nyx eivät testauta eläinkokein edes raaka-aineitaan. 
MEIKKIPOHJA

Meikinpohjustusvoiteena olen käyttänyt jo aikoja sitten loppunutta Zuiin vegaanista meikinpohjustusvoidetta. Tuote on tosi hyvä ja pohjasta saa ihanan heleän ja tasaisen, mutta sen hinta on melko suolainen näin vanhempainrahalla eläessä. Hakusessa olisi jokin hieman edullisempi vastaava tuote.

Olen käyttänyt pitkän aikaa Lumenen Natural Coden Vanillan sävyistä meikkivoidetta, joka peittää ihoani juuri sopivasti ja on täydellisen vaalea omalle hipiälleni. Lumene ei varsinaisesti testaa tuotteitaan eläimillä, mutta käyttää ajoittain tuotteissaan eläimillä testattuja ainesosia. Lumene on toki luonut vegaanisen tuotesarjan, mutta kamppailen vielä sen kanssa, kuinka rankalla kädellä aion vastustaa yrityksiä, jotka edes jollain tapaa käyttävät eläimiä hyväkseen tuotteidensa valmistuksessa. Voidetta on jäljellä vielä runsaasti, mutta seuraava meikkivoiteeni tulee olemaan erittäin todennäköisesti Zuiin Natural Fair tai Everyday Mineralsin vaalein mineraalimeikkivoide. Valitettavasti meikkivoiteet ovat minulle lähes poikkeuksetta liian tummia, joten ilman testaamista en voi niitä ostaa.

Peitevoidepalettina minulla on Maybellinen Master Camo -paletti. Tämän paletin voidemaiset peitevärit eivät jostain syystä sovi iholleni, ja jäävät rumasti kakkumaisena ihon pintaan. Ne eivät myöskään ole vegaanisia, mutta paletissa on vielä esimerkiksi silmien alle käyttämääni oranssia ja punaisuuden häivytykseen sopivaa vihreää vielä runsaasti jäljellä. Tämän lisäksi meikkipussistani löytyy tietysti se luottopeitevoide, joka kiireisinpinä päivinä on kulmien lisäksi ainoa tuote, joka iholle ehtii. Oma luottovoiteeni on ollut Maybellinen Fit Me peitevoide sävyssä 15. Korostus- ja varjostuspalettina on palvellut uskollisesti Rimmelin edullinen contourpaletti sävyssä 002 coral glow. Lisäksi omistan voidemaisen L'orealin True Match highlighterin. Sekä peitevoiteen, että korostus- ja varjostustuotteet tilaan jatkossa Koreinalta, ja sieltä valitsen BH Cosmeticsin sekä 100% Puren tuotteita. Puuterina käytän aina väritöntä puuteria, nyt käytössä on ollut Maybelinen Fit Me Matte sävyssä 90 Translucent. Ihan täydellinen tuote, tekee ihosta unelmatasaisen ja pitää kiillon poissa, mutta voi kun se olisi vegaaniselta brändiltä.SILMÄT JA KULMAT

Kulmakarvat ovat ehdottomasti tärkein osa omaa meikkiäni. Kulmat piirrän, vaikka muuten en meikkaisi ollenkaan, koska näytän muuten ihan kuolleelta kaljurotalta. Haaveilen kovasti microbladingien ottamisesta, jotta pääsisin eroon jokapäiväisestä kulmien piirtämisestä, ja varmasti sen toteutankin jo tässä lähiaikoina. Sen vuoksi en aio hankkia vielä uusia kulmatuotteita, koska sävy täytyy kuitenkin katsoa sitten värjäystulosen mukaan. Minulla kulmakynät sauhuavat siis päivittäin, ja ne loppuvatkin nopeiten kaikista meikeistäni. Luottotuotteena on ollut Goshin kulmakynä ja vegaaninen kulmageeli. Ripsareihin en ole koskaan panostanut, vaan olen ostanut aina alennuksesta vaan jonkun mustan ripsarin. Tällä kertaa käytössä on ollut Lumenen Star Effect, josta taisin maksaa kolme euroa. Ripsiväri olisi hankittava pikapuoliin, koska olen jo laimennellut omaani vedellä, että saisin purkista edes jotain vielä irti. Ja niin tosiaan, kulmakynän sijaan aion jatkossa käyttää voidemaista kulmaväriä.

Luomiväriä en ihan kauhean usein käytä, ihan vaan sen vuoksi, että en osaa. Omistan kaksi luomiväripalettia, Rimmelin Glam eyes -paletin sävyssä 720 Timelight Zone ja Maybellinen Eye Studio -paletin sävyssä 13 Nude beige. Olisi ihanaa päästä kokeilemaan kaikkia villejäkin värejä piristämään arkea. Joululahjaksi voisin itselleni ostaakin jonkin vegaanisen upean pigmenttisen luomiväripaletin ja elää vuoden 2018 luomiväreille.
HUULET

Toinen meikkini suurimmista kulmakivistä ovat huulet. R A K A S T A N huulipunia, ja niitä omistakin ihan hyvän määrän. Taitaa kuitenkin olla niin, ettei yksikään omistamistani ole vegaaninen, ja osaa on varmasti testattu myös eläinkokeilla. Suosikkipuniani ovat Nyxin mattaiset huulipunat, erityisesti tuo oikeanpuoleinen, Alabama. Vaikka olen vaihtamassa meikkini niiden loputtua vegaanisiin tuotteisiin, niin kyllä niitä suosikkeja jää kaipaamaan. Nyxin huulipunat kestää huulilla siistinä tunteja, ja vastaavaa hinta-laatusuhdetta saa kyllä hakea. Nyx ei itse testauta tuotteitaan eläinkokeilla, mutta Nyxin omistaa L'oreal Paris, ja sepä sitten teustauttaakin. Tässä tullaan taas siihen, että kuinka rankalla kädellä alan itse asettamaan rajoja omiin kosmetiikkahankintoihini. Haluanko tukea Loreal Parisia ostamalla Nyxin tuotteita? Siinäpä vasta pulma.

Meikkejä olen selaillut mm. Koreinan ja Everydaymineralsin sivuilta, kumpikin sisältää tosi paljon ihanalta vaikuttavia eläinystävällisiä tuotteita. Tilaan meikit isommassa erässä myöhemmin ja kerron niistä sitten tottakai täällä, jotta tekin saisitte vinkkejä ja vaihtoehtoja ei-vegaanisille tuotteille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.