tiistai 3. lokakuuta 2017

Meidän päivä

Mammalandian yhteistyöpostaus

Syyskuussa Mammalandian bloggaajat kirjoittivat yhdestä päivästään omassa perheessään. Itseltäni jäi postaus väliin syyskuussa, joten se tulee nyt lokakuun puolella. Muiden bloggaajien päivistä voit käydä lukemassa Mammalandian kotisivuilta ja Facebookista.Maanantai 2.10.2017.

Oma päiväni alkoi klo 5:45, kun vauva kävi ensimmäistä kertaa rinnalla. Isäntä oli lähtenyt jo aamuvuoroon ja pojat nukkuivat vielä, joten koetin itsekin saada vielä unen päästä kiinni. Nukahdin vielä uudelleen, ja seuraavan kerran heräsin 7:50, kun lastenohjelmien äänet kantautuivat makuuhuoneeseen. Eve nukkui sikeästi aamunhämyisen välipalahetkensä ansiosta, joten jätin hänet meidän sänkyyn ja hipsin pois pimeästä huoneesta. 

Menin hetkeksi sohvalle poikia halimaan ja suunnittelemaan Antin synttärivalmisteluja. Meidän esikoinen on tosi innoissaan syntymäpäivistään, ja on jo monta viikkoa odottanut juhliaan. Päädyttiin stressaavan syyskuun vuoksi kuitenkin pitämään ihan pienehköt kahvittelut vain ihan perheen ja isovanhempien kesken. Sairastumiset myös karsivat vieraslistaa hieman, joten todella rennot synttärikemut on tiedossa. Toki kysyin Antilta itseltään, että sopiiko hänelle, ettei nyt tulisi kavereita ja etäisempiä sukulaisia, ja kävihän se. Hänelle tärkeintä tuntuu olevat isovanhempien läsnäolo, ja minulle tärkeintä on Antin onnellisuus. Puoli yhdeksältä syötiin aamupalaa ja pian sen jälkeen Evekin alkoi heräilemään. Pojat korjasivat astiat tiskikoneeseen ja pukivat vaatteet sillä välin, kun syötin ja puin vauvaa. Arkiaamuisin en itse laittaudu mitenkään ennen aamupäivän ulkoilua, enkä oikeastaan siivoa myöskään ennen sitä. Olen oppinut rentoutumaan sen siivoushulluuden suhteen hieman (joka oli siis mun uudenvuoden lupaus). Ennen siivosin heti herättyäni, aamupalan jälkeen, ennen uloslähtöä, ruoan jälkeen, ennen välipalaa, iltaruoan jälkeen ja vielä poikien mentyä nukkumaan. Ja saatoin imuroida 3-4 kertaa päivässä. Nyt imuroin silloin, kun lattialla on selvästi jotain roskaa tai jos huonekaluissa tai matoissa on koirankarvaa, eli noin 4-5 kertaa viikossa. Ulos lähdettiin kymmeneltä.


Käytiin pitkä lenkki ensin koiran kanssa, ja sen jälkeen oltiin vielä omassa pihassa. Oli pakko ajaa meidän niittyä muistuttava etupihan nurmikko, ennen kuin se ehtii kasvaa liian korkeaksi ruohonleikkurille. Mun alavatsa tulee vieläkin kipeäksi repivistä liikkeistä, joten olen vaan lykännyt ja lykännyt pihatöitä. Me ei olla A:n kanssa mitään puutarhaihmisiä ja molemmille sopisi paremmin kuin hyvin, että koko piha olisi pelkkää pihakivetystä. Eve heräsi vaunuista puoli kahdentoista aikaan, joten leikatun nurmen haravointi jäi vähän kesken. Lähdettiin sisälle ruoan laittoon ja syöttämään vauvaa. Ruoan valmistumisen aikana pojat piirsivät dinosauruksia ja Eve höpötteli siililleen olohuoneen lattialla.

Ruoan jälkeen siivoilin vähän ja tarkistin, että Koivinstonkylän Prismaan tekemäni Kauppakassitilaus on varmasti valmis. Helpottaa ihan suunnattomasti juhlien järjestelyä, kun tekee ostokset netin kautta ja noutaa valmiiksi kerätyt ja pakatut ostokset vaan kaupasta. Eetu meni pötköttelemään ja Antti teki tehtäviä siihen saakka, kunnes A tuli töistä kotiin kahden jälkeen. Itse lähdin Even syötettyäni noutamaan ostoksia ja ostamaan Antille syntymäpäivälahjaa Ideaparkista. Kotona olinkin vasta viiden jälkeen. Tein pullataikinan kohoamaan ja valmistelin kakun jääkaappiin odottamaan koristelua. 
Puoli seitsemältä lähdettiin vielä poikien ja Joken kanssa ulos, Eve jäi A:n kanssa kotiin. Ulkoilun jälkeen leivoin pullat ja pojat touhusivat (=riehuivat) sillä aikaa olohuoneessa. Minun oli tarkoitus ottaa heidät mukaan leipomishommiin, mutta taikinaa katosi masuihin siihen tahtiin, että oli lopulta parempi vaan hoitaa pullat nopeasti uuniin yksin. Viimeiset pullapellilliset valmistuivat kahdeksan aikaan, ja annoin pojille silloin iltapalaa. Keittiön siivouksen jälkeen käytiin iltapesuilla ja lapset olivat pedeissä kuuntelemassa iltasatua vähän ennen yhdeksää. Päivän lopuksi laitoin vielä pyykit kuivumaan ja viikkasin puhtaat kaappeihin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.