maanantai 21. elokuuta 2017

Ystäviä, sukulaisia ja sairasteluaMoikka! Viettelin viime viikon pientä kesälomaa blogista. Alkuviikosta voimia söi viikon takainen rintatulehdus, ja loppuviikosta olikin sitten melkein joka päivälle ohjelmaa.

Maanantaina olisi ollut Eveliinan kuusiviikkoisneuvola ja lääkärin tarkastus, mutta sehän me unohdettiin ihan täysin! Terveydenhoitaja soitti minulle, kun olimme viemässä nimiäisten vuokratuotteita takaisin Lempäälään ja varattiin uusi aika. Maanantai ja tiistai menivätkin sitten muuten juhlien kuvia läpikäyden ja rintatulehduksesta toipuen. 

Keskiviikkona meillä kävi kylässä ELÄMÄLTÄ KAIKEN SAIN -blogin Jasu poikansa kanssa. Pojat tuli hyvin juttuun keskenään, ja oli ihan superhauskaa seurata muksujen touhuja. Uusiin ihmisiin tutustuminen on lastensaannin jälkeen jäänyt toissijaiseksi, joten uudet äitikaverit ovat kyllä kullanarvoisia. 

Torstaiaamuna isäntä käytti esikoisen kielijänteen leikkauksessa. Leikkaus tehtiin nukutuksessa, koska jänne on paksu ja Antti nyt ei muutenkaan tykkää yhtään lääkärikäynneistä. Operaatio meni hyvin ja nopeasti, eikä sen jälkeen ole ollut suurempia kipuja. Kieltä jumpataan nyt päivittäin sairaalasta saatujen ohjeiden mukaan, kunnes puheterapeutti antaa meille tarkemmat, erityisesti R-kirjainta harjoittavat ohjeet. Iltapäivästä meille tuli kylään Antin kummitäti, joten loppupäivä meni lähinnä nauraessa ja kuulumisia vaihdellessa. 

Perjantaina lähdin A:n töiden jälkeen Antin kanssa vaateostoksille Ideaparkkiin pitkästä aikaa. Löydettiin pojalle kolme paitaa ja iso kasa sukkia (en käsitä, miten nopeesti mun esikoinen kasvaa!) ja itselleni etsin sellaiset täydelliset "hetki sitten synnyttäneen äidin housut", jotka sopivat niin kotona oleskeluun kuin kauppareissullekin. Oon ollut kotona pääsääntöisesti isännän rikkinäisissä kollareissa, joten aina uloslähtiessä saa olla vaihtamassa vaatteita. Farkut tuntuu vielä vähän epämukavilta, kun vatsa turpoaa iltaa kohden (en tykkää yhtään), joten tällaset vatsan päälle nousevat joustavat housut on kyllä ihan superit. Ideaparkilta kotiin ajellessa kuulin radiosta siitä Turun terrori-iskusta. Lähdettiin illasta vielä käymään mummupappalassa ja katseltiin yhdessä uutisista lisää tietoa siitä. A:n sisko tuli perheineen viikonlopuksi Valkeakoskelle, joten oli ihanaa päästä näkemään myös meidän rakasta kummityttöä. ❤ Lauantaina käytiin tuttavaperheen kanssa leikkipuistossa aamupäivästä ja iltapäivällä päikkäreiden mentiin taas mummupappalaan. A lähti SRA -treenien jälkeen vielä illaksi Hämeenlinnan keskiaikamarkkinoille ja katsomaan Turisaksen keikkaa, joten me pidettiin lasten kanssa kotona leffailta. Havahduin viimeyönä, kun Eveltä tuli maailman suurin puklu sänkyyn ja mulla oli ihan kamala olo. Palelsi ja joka paikkaa särki, joten päätin jättää lakananvaihdon aamulle. Keräsin sitten itselleni lisää vaatteita päälle ja menin loppuyöksi tytön kanssa Antin sänkyyn nukkumaan (Antti oli meidän sängyssä). Aamuyöstä kuumetta oli 38 astetta ja rintatulehduksen oireet oli taas tosi selvät. Taitaa nyt tämäkin alkuviikko mennä parannellessa sitten.

Huomenna olisi sairastelusta huolimatta ensin Antin puheterapia kello 8:30 ja kymmeneltä Even neuvolalääkäri. Perjantaina mennään käymään Särkänniemessä vielä viimeistä kertaa tänä kesänä jos keli sallii. Lisäksi olisi tiedossa vähän puutarhahommia, jos olo paranee ja A pystyy työvuorojensa välissä auttamaan. Etupihan nurmikko pitäisi leikata, takapihalla se alkaakin jo muistuttaa niittyä. Mun sairastelu ja lantiokivut on vähän rajoittanut pihahommien tekemistä synnytyksestä saakka, joten naapurit on saaneet ihastella meidän luonnontilassa olevia pihoja. Sain pensasaidan sentään leikattua pari viikkoa sitten, mutta voi luoja miten ruma siitä tuli! Oon oikeesti ihan tumpelo pihatöissä, ja nyt meidän pensasaita sitten näyttää lähinnä kuolleelta. Pitäisköhän sittenkin muuttaa takasin kerrostaloon.

FeelMama -valmennusta on nyt takana kaksi viikkoa ja paino on pudonnut 3,7 kiloa. Se on lähtenyt tippumaan liian rankalla kädellä, joten olen lisännyt ruokavalioon yhden välipalan lisää. Huomenna kerron tarkemmin omassa postauksessaan valmennuksen aikaisesta ruokavaliosta ja sen soveltamisesta kasvissyöntiin sekä liikunnasta. Maidontulo on onneksi pysynyt vielä hyvänä. Huomenna tosiaan lisää valmennuksesta, ja keskiviikkona tulee sitten tytön neuvolakuulumiset. Loppuviikosta kerron tarkemmin Antin puheenkehityksestä ja puheterapian tarpeesta nyt syksyllä. Viikonloppuna tulossa  Särkänniemen reissusta paljon kuvia ja vinkkejä, kuinka selvitä huvipuistossa kahden lapsen ja vauvan kanssa (tässä kelivaraus).

Paljon energiaa arkiaamuihinne ja ihanaa maanantaita kaikille! ❤

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.