tiistai 22. elokuuta 2017

FeelMama | Ruoka ja liikunta

Yhteistyössä FeelMama ja Mammalandia

FeelMama -valmennuksessa saa valmiit ruoka- ja liikuntasuunnitelmat, joiden noudattaminen on helppoa. Ruokasuunnitelmassa on proteiinien, hiilihydraattien, rasvojen, lisukkeiden ja juomien kategoriat, joista voi koota mieluisensa kokonaisuuden kullekin aterialle. Tänään esimerkiksi valitsin proteiininlähteeksi tofun, hiilarit tulivat vehnättömästä spagetista, rasvanlähteenä toimi avocado, lisukkeeksi valitsin jälkiuunipalan sekä keittojuureksia ja juomana join vettä. Valmennuksen ruokavalio ei ala tuntumaan tylsältä tai laihdutuskuurilta, kun on valinnanvaraa. Näin ruokatottumukset alkavat pikkuhiljaa muovautua elämäntavoiksi. Joka aterialla saa rutkasti energiaa ja itse en edes jaksa syödä ihan kaikkea mitä ohjeissa vaaditaan. Olenkin joitain aterioita jakanut useammalle syöntikerralle. Annettujen ruokaohjeiden lisäksi olen syönyt myös herkkuja, esimerkiksi appivanhemmilla käydessä tai kotona vieraita kestitessä kahvin kanssa jotain. En siis ole ihan täysin ns. dieetin armoilla ja olen siitä kyllä todella iloinen. Ruokailut ovat olleet stressittömiä enkä ole potenut valmennuksen aikana huonoa omaatuntoa mistään. Olen myös vaihtanut ateriasuunnitelman maitotuotteet kasvivaihtoehtoihin ja proteiininlähteetkin ovat luonnollisesti minulla olleet kasvipohjaisia. Nyt vegaanisen elokuuni aikana olen pari kertaa käyttänyt appivanhemmilla tavallista maitoa kahvissa, mutta muuten taidan olla ihan hyvällä mallilla sen suhteen. Pojat myös pelasti mut macaronseilta muutama päivä sitten napsimalla salaa koko satsin, onneksi. 😅Liikunnan osalta valmis suunnitelma on itselleni todellakin tarpeen. Pystyn noudattamaan matalammalla kynnyksellä toisten tekemiä ohjeita kuin itse laatimiani. Esimerkiksi tänään ohjelmassa olisi kuntopiiriä. Harjoitusohjelmassa on ohjeet liikunnan aloittamiseen raskauden jälkeen sekä alkulämmittelyihin, tekniikkaan ja muihin harjoitusten perusjuttuihin liittyvää tietoa. Lisäksi se sisältää liikepankin, josta näkee liikkeiden oikeaoppisen suoritustavan. Harjoitusjaksot sisältävät aerobisia harjoituksia ja lihaskuntoa vahvistavaa liikuntaa; peruskestävyysharjoituksia, intervalliharjoituksia ja HIIT -harjoituksia sekä neljä erilaista kuntopiiriä. Lisäksi on erityiset ohjeet niille äideille, jotka pääsevät käymään kuntosalilla. Itse teen treenit kotona, koska vauva on vielä niin pieni, mutta varmaan jossain vaiheessa palaan taas salillekin. Tänään parantelen vielä rintatulehduksesta, joten jätän kuntopiirin väliin ja teen vain venytyksiä, mutta huomisen 30-45 minuutin pituisen peruskestävyyslenkin käyn jo suorittamassa. 

Lihaskuntoharjoitusten liikkeet on suunniteltu erityisesti raskauden jälkeen palautuvalle äidille sopivaksi. Erityishuomiota annetaan tietenkin lantionpohjanlihaksille, jotka joutuvat koville raskauden ja synnytyksen aikana. Myös raskauden aikana erkaantuneet vatsalihakset on otettu huomioon harjoitusohjelmassa. Liikunnan kannalta tärkeintä on saada liikunta tuotua osaksi omaa arkea, ei noudattaa ohjeita kirjaimellisesti. 


Oma fiilis tästä valmennuksesta on nämä kaksi ensimmäistä viikkoa ollut pelkästään positiivinen. Nälkä on usein ihan kamala imetystaipaleen ensikuukausina, mutta tässä erityisesti imettäville äideille laaditussa ruokavaliossa ei nälästä ole tietoakaan. Olo on ollut virkeämpi nyt, kun olen nostnut päivittäistä energiamäärää ja päässyt stressistä ja ahdistuneisuudesta parempaan suuntaan. Tottakai tulee niitäkin päiviä kun ei vaan ehdi. Niitä aamuja, kun kahvi jää yksin jäähtymään olohuoneeseen (tai esikoisen vaatekaappiin niinkuin itselläni muutamaan otteeseen) eikä oma aamupuuro ehdi edes lautaselle saakka ennen kuin pitää olla jo menossa. Mutta se on vaan elämää, eikä pidä ottaa turhia paineita jos ei joka päivä voikaan elää ihan parhaalla mahdollisella tavalla. 

Mammalandia Instagramissa ja Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.