lauantai 15. heinäkuuta 2017

Mummilassa ja mummupappalassa

Mammalandian heinäkuun yhteistyöpostaus

❤        ❤        ❤Nyt heinäkuussa Mammalandian bloggaajat nostavat yhteiseksi aiheeksi isovanhemmat. Mitä isovanhemmat merkitsevät ja mitä siellä isovanhempien luona sitten puuhaillaan? 

Me ollaan onnekkaita, kun lasten kaikki isovanhemmat asuvat samassa kaupungissa meidän kanssa. On myös ollut onni saada lapsia nuorena, koska A:n puolelta on vielä menossa mukana kaksi isomummua ja isopappa, ja isomummuistakin toinen asuu täällä Valkeakoskella. 

Tiistaina oltiin vauvan kanssa ensimmäistä kertaa mummilassa, eli oman äitini luona. Tyttö nyt ei vierailusta vielä tule muistamaan mitään, mutta pojat tykkää hurjasti käydä moikkaamassa mummia ja mummin koiraa Pikiä. Mummilassa asuu myös mummin mies ja kaksi nuorinta sisarustani. Maalla on paljon lääniä juosta ja mekkaloida ihan yllin kyllin ja taas sai olla houkuttelemassa ties millä, että päästiin lähtemään sieltä kotiin. Eetu sanoi ihanasti mummilaan mennessä, että "Mummi on minun kaveri, mutta äitikin olet tosi rakas".Eilen perjantaina oltiinkin sitten ensimmäistä kertaa vauvan kanssa mummupappalassa iltapäiväkahvilla ja samalla kuvailin vähän mummupappalatunnelmia sieltä.
Mummu ja pappa eli A:n vanhemmat ovat meidän lapsille sellaiset "lähi-isovanhemmat". Sellaiset, kun toisen vanhemman vanhemmista tulee tavallaan arkisempi ja tiiviimpi osa lasten elämää. Mummupappala tarjoaa meidän lapsille oikeastaan ihan saman, mitä meidän isovanhemmat on tarjonneet minulle ja isännälle aikoinaan. Stressittömän, kiireettömän ja sataprosenttista huomiota tarjoavan lämpimän paikan, missä kodinomaista ehdotonta rakkautta saa oikein extralatauksen. Pojat ovatkin olleet mummun ja papan luona yökylässä jo useasti, ja he ovat aina innoissan reput valmiiksi pakattuina eteisessä odottamassa, että koska mennään!


Mummupappala sijaitsee meidän kodin lähellä kaupungin laitamilla, ei ihan keskustassa, mutta vielä kävelymatkan päässä sieltä. Mummupappalassa pojat leikkivät useimmiten A:n ja hänen sisariensa vanhoilla leluilla. Antin lempparileikki on kuulemma pikkulegot ja Eetu viihtyy autojen ja panssarivaunujen parissa. Ulkona on hiekkalaatikko ja tilaa juosta itsensä läkähdyksiin aidatulla takapihalla. Mieheni nuorin sisko (eli oman siskoni lisäksi toinen tytön siviilikummeista) asuu mummupappalassa ja on  todella tärkeä osa lasten vierailuja. Toki myös heidän lemmikkinsä, koira ja kaksi kissaa, ovat pojille mieluisia leikkikavereita. Toivottavasti tyttökin oppii mummupappala-intoilijaksi tästä vähän kasvettuaan.

Mummupappalassa pojat ovat viihtyneet oikeastaan ihan aina. Nykyään heitä ei sieltä meinaa pois saadakkaan ja yökyläänkin pitäisi päästä melkein joka viikko! Muistan omasta lapsuudestani, miten ihanaa oli päästä viikonlopuiksi ukin ja mummin luokse ja kesälomalla pidemmäksi aikaa kerrallaan. Ja eihän sieltä olisi millään malttanut kotiin lähteä. Isovanhemmissa vaan on se jokin, mitä vanhemmat eivät pysty korvaamaan. Vaikka aina ei lasten toiveiden mukaan voi mummupappalassa kyläilläkään, niin haluan kuitenkin tällaisen vahvan siteen pysyvän lasten ja heidän isovanhempiensa välillä tulevaisuudessakin. Isovanhemmat ovat tärkeitä nimittäin myös lasten kasvaessa. Teini-iän kiukut ja harmit on paljon helpompi käsitellä parent free -ympäristössä ja isovanhemmat voivat antaa nuorille elämänohjeita vähän eri vinkkelistä kuin omat vanhemmat.
Olen kyllä ihan äärimmäisen onnellinen, että meillä on näin mahtava tukiverkosto olemassa ihan lähipiirissä. Äitini ja A:n vanhemmat ovat olleet meidän perheelle ihan korvaamattomana henkisenä tukipilarina, kun perustettiin perhe näin nuorina. Toivon sydämeni pohjasta, että lapset oppivat arvostamaan isovanhempiaan samalla tavalla kuin itse arvostin omiani. 

Kuinka tiiviisti teidän perheessä isovanhemmat ovat osana lasten elämää?

Mammalandian facebookkia seuraamalla pääsette lukemaan muidenkin bloggaajien ajatuksia isovanhemmista nyt heinäkuussa.

2 kommenttia:

  1. On kyllä ihanaa, kun on isovanhempia. Itsellä ei ole ollut, niin arvostan kyllä korkealla nyt kun niitä lapsella on :) Miehen vanhemmat asuu melko lähellä, omat harmi vaan paljon kauempana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isovanhemmat on kyllä onni olla olemassa. <3 Kauempanakin asuvia isovanhempia on nykyään niin helppo ottaa mukaan lasten elämään vaikka videopuheluiden ja whatsappin kautta lähetettyjen kuvien kautta (jos isovanhemmat on siis siirtyneet älypuhelinaikaan).

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.