keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Vegaaninen vehnätön kesäherkku


Tämä ihana vegaaninen vilja-allergikon kesäherkku syntyi hieman lennosta vegaanisen porkkanapiirakan ohjetta muunnellen. Tarkoituksena oli siis tehdä porkkanapiirakkaa, mutta jo valmistuksen ollessa hienosti käynnissä muistin, että raastin meni rikki muutama viikko sitten ja heitin sen pois, eikä uutta tietenkään ollut hankittu tilalle. Muuntelin sitten porkkanapiirakan ohjetta hieman, jotta saatiin aikaiseksi taivaallinen, mehevä maustekakkupohja.



Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Voitele halkaisijaltaan 24 senttinen kakkuvuoka ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Itse käytin hieman suurempaa, neliön mallista vuokaa.
Sekoita keskenään kauramaito, sulatettu margariini, sokeri ja mausteet.
Sekoita leivinjauhe Jyttejauhoihin, ja lisää seos taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä liikaa, jottei taikina sitkostu.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
Anna valmiin kakkupohjan jäähtyä.
Valmista kuorrute vispaamalla makusi mukaan 1-2 purkillista Plantin Kuohkea Vispi -valmistetta, jonka voit maustaa halutessasi sokerilla ja vaniliinisokerilla. Levitä kuorrute jäähtyneen kakkupohjan päälle. Pilko kakun päälle mansikoita ja koristele se pähkinärouheella. Meiltä oli pähkinät loppu, joten ripottelin päälle itse tehtyä vegaanista granolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti