tiistai 13. kesäkuuta 2017

Vegaaninen ananasjäätelöTässäpä ohje eilen Instagramissa hehkuttamaani ananasjäätelöön! Ohje syntyi jääkaapin jämiä hyödyntäen, kun teki aamusella mieli jotain raikasta sen ainaisen puuron tilalla. Tämä helppo vegaaninen jäätelö saa makeutensa banaanista, pehmeytensä kookosmaidosta ja ihanan raikkaan makunsa ananaksesta. Tästä tulee noin kaksi annosta jäätelöä, joten osta halutessasi useampi ananas, jotta saat kaikille näyttävät ananaskulhot. Ylimääräisen kaiverretun ananaksen voit pakastaa ja käyttää myöhemmin jäätelöön tai vaikka smoothieeseen. 

Jäätelön valmistukseen käytin yhden suuren ananaksen, yhden keskikokoisen, kypsän banaanin, ½ prk Alpro Cuisine Ruoka soijavalmistetta, ½ prk Plantin vispautuvaa kauravalmistetta, 2 rkl jääkaapissa jähmettynyttä kookosmaitoa ja kiiviä sekä omenaa koristeluun. (Meillä sattui olemaan jääkaapissa kahden eri kermapurkin jämät, mutta voit hyvin korvata ne kahdella desilitralla mitä tahamsa vegaanista kerman korvaavaa tuotetta.)

Leikkaa ananas vaakasuunnassa kahtia hieman puolivälin yläpuolelta. Kaiverra sisus ulos ja pakasta se pilkotun banaanin kanssa. Meillä on pakastimessa sellainen pikapakastustoiminto, mutta jos ei sellaista ole niin kannattaa hedelmät pakastaa vaikka edellisiltana. Säilytä kaiverettu ananaksen kuori kulhoksi, hatun voit heittää biojätteeseen tai vaikka laittaa kasvamaan!Kun hedelmät ovat jäätyneet, soseuta ne blenderissä tai survimella ja lisää joukkoon kermat ja hyytynyt kookosmaito. Jos jäätelö tuntuu liian pehmeältä, laita se kannelliseen rasiaan ja takaisin pakastimeen. Varo ylipakastusta, jottei jäätelöstä tule liian kovaa. Ananaksen kuoren voit säilyttää kelmutettuna jääkaapissa.

Annostele jähmettynyttä jäätelöä ananaskulhoon ja koristele haluamallasi tavalla. Tätä ohjetta voi helposti soveltaa mieleisekseen. Kerman voi halutessaan korvata vaikka soijajogurtilla ja massaan lisätä esimerkiksi hunajamelonia. Jos oikein tekee mieli herkutella, makeuta jäätelömassa sokerilla ja koristele valmis annos vaahdotetulla kaura- tai soijakermalla, mansikoilla ja kookoshiutaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.