keskiviikko 17. toukokuuta 2017

6. neuvolakäynti || Hiukset kesäkuntoonMaanantaina kävin neuvolassa terveydenhoitajalla kuudetta kertaa. Keskityttiin lähinnä psyykkiseen jaksamiseen, mutta tietysti katsottiin myös perusmittaukset sun muut. Stressiä lukuunottamatta mun pää on kyllä ihan kunnossa, mutta terveydenhoitaja oli huolissaan stressin vaikutuksesta syömiseeni ja nukkumiseeni. Syön ihan nälän mukaan ja päivittäinen energiatarve saattaa jäädä vähän niukaksi. Kun ei liiku, ei ole nälkäkään. Ateriarytmistä olen pitänyt kuitenkin kiinni. Paikoillaan oleminen tosin aiheuttaa närästystä, joten annoskoot ovat pienentyneet, enkä oikeastaan ole sitten korvannut menetettyä energiamäärää millään. Olen kärsinyt päivittäisistä päänsärkykohtauksista ja lisäksi pahoinvointia on myös ollut nyt viime päivien aikana uudestaan. Hemogobiini oli jälleen laskusuunnassa, se yhdistettynä stressiin, niukahkoon syömiseen ja ylävartalon turvotukseen niin eipä ihme, että päätä särkee ja heikottaa. Turvotus johtuu vähäisestä liikunnasta, eli sille ei nyt muuta voi tehdä kuin juoda paljon vettä. Mun olikin vähän vaikeaa sulattaa kehotusta syödä enemmän päivän aikana, kun paino on noussut reippaasti turvotuksen vuoksi. Syömällä lisää turvotus ei ainakaan helpota, mutta th käski olla tuijottamatta nyt vaa'an lukemaa ja keskittyä omaan vointiin.

Paino: +4kg (!!)
Muutos: +800g/vk  
Verenpaine: 112/72
Pissa: Puhdas
Vauvan syke: + (150)
Vauvan liikkeet: ++
Hb: 109
SF: 28cm

Vauva on liikkunut vilkkaasti ja tällä kertaa hän olikin jälleen pää alaspäin. Tyttö tosin heiluu (onneksi) taas aika korkealla ja lapsivettä on paljon, joten hän pääsee edelleen helposti pyörähtämään ympäri niin halutessaan. Terkka oli tyytyväinen supistusten rauhoittumiseen, ja niin olen itsekin. Ehkä tyttö pääsee kuin pääseekin täysiaikaisille viikoille. Perjantaina onkin sitten äitiyspolikontrollin vuoro, jossa taas nähdään, että jäänkö osastolle vuodelepoon vai saanko tulla kotiin jatkamaan raskautta. Terveydenhoitaja sanoi maanantaina, että usein liikuntakielto lopetetaan viikkojen 34-35 tietämillä, ja se olisi ihan älyttömän ihanaa! Pääsisi vielä hetkeksi nauttimaan kävelylenkeistä ja vaikka shoppailureissusta ennen vauvan syntymää, samalla tuulettuisi pää näistä sisäseinien luomista tukkeumista.Tiistaina olin hyvävointinen ja takana oli ensimmäistä kertaa aikoihin kivuton yö. Uskaltauduin lähtemään ystäväni kanssa kahville ja samalla varasin ajan Hairlekiiniin, jotta saisin kamalassa kunnossa olevan tukkani taas jonkinlaiseen kuosiin. Kampaajalla vierähtikin reippaasti yli kaksi tuntia, eikä kyllä haitannut ollenkaan! Laitettiin haalistuneisiin latvoihin vapaalla kädellä raitoja, sävytettiin hiukset viileämmäksi ja leikattiin taas hiuksista yksi katkenneiden hiusten kerros pois. Kohta ne ovat vihdoinkin tasapituiset, joita on sitten kiva lähteä kasvattamaan (tai pysytellä tasapituisessa polkassa, sekin näyttää tosi kivalta). Lopuksi vielä kiharrettiin hiukset. 

Kiitos Hairlekiinin Saaralle päivitetyistä hiuksista ja ihanaa keskiviikkoa teille kaikille!

2 kommenttia:

  1. Voimia loppuraskauteen! :) Ihanat hiukset! Haaveilen kanssa tuon pituisesta tukasta ja syksyllä häiden jälkeen aionkin leikkauttaa kunnolla pituutta pois. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tää on kyllä hyvä pituus, ei oo hiukset koko ajan takussa tai tiellä :). Oonkin lukenut sun blogista, että teillä on ihana häähumuinen syksy tiedossa <3. Tsempit valmisteluihin!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.