torstai 27. huhtikuuta 2017

Rauhallista elämää
Hiljaisuus on lasketutunut meidän arkeen. Pojat ovat nyt virallisesti taas kotona hoidossa, mun sairauslomat jatketaan äitiysloman alkuun ja A:n kevään viimeinen kouluviikko häämöttää. Ensi viikon jälkeen A palaa töihin ja me jatketaan poikien kanssa arkea täällä kotona. Olo on rauhallinen ja helpottunut. Toisaalta on ihanaa, kun ei ole aikatauluja joiden mukaan juosta, mutta kyllähän nämä kaksi pikkutouhottajaa pitää huolen siitä, ettei pääse päivärytmit unohtumaan . Antilla oli viimeinen puheterapiakäyntikin maanantaina, eli saadaan elää ihan omassa aikataulussa. Ollaan pelailtu kuvabingoa, koottu palapelejä, rakennettu legoilla ja tehty kovasti poikia kiinnostavia Opin Itse -kirjasarjan tehtäviä. Lisäksi ollaan käyty leikkipuistoissa ja rauhallisesti tepasteltu lähimetsässä koiran kanssa. Onneksi isovanhempia asuu tässä lähellä, jotka ovat myös ottaneet poikia kylään ja käyttäneet retkillä. Meidän lapset on kyllä siinä suhteessa todella onnekkaita, niinkun myös minä ja A ollaan oltu lapsina.Vauva saisi pysyä massussa vielä ainakin nelisen viikkoa, vaikka kehoni antaakin kovasti merkkejä lähestyvästä synnytyksestä. Mun maha on selvästi laskeutunut jo alemmas ja se roikkuu huomattavasti. Liikkeet tuntuvat todella alhaalla. Eilen raivasin poikien kaapeista ja ulkovarastosta kaiken ylimääräisen tavaran kierrätykseen, lähetysapuun, spr:lle, roskiin ja ylimääräiset vaunut laitoin myyntiin nettikirppikselle. Ensimmäiset vaunut lähtivät jo tänä aamuna ja toisista on nouto sovittu, enää olisi Brion rattaat myymättä. Laittelin myös meidän huoneeseen viime viikolla noutamamme pinnasängyn valmiiksi ja siirsin myös hoitopöydän ja vauvan tavarat sinne Eetun huoneesta. Vauvalla alkaa nyt olla kaikki tarpeellinen, löydettiin nimittäin poikien vanha turvakaukalo kaappien kätköistä! Olin ihan varma, että olin myynyt sen, mutta nyt tarvitseekin vain ostaa siihen adapterit, jotta saadaan ne kiinni vauvan vaunuihin. Vauvalla on nyt siis vaunut, turvakaukalo, pinnasänky, kehto, hoitopöytä + alusta ja vaatteita. Pinnasäky ja hoitopöytä ostettiin käytettyinä, kehto ja turvakaukalo ovat omia ja vaunut hankittiin uutena. Tarvikkeista hankkimatta on vielä toinen hoitoalusta pesuhuoneeseen, sitteri ja pinnasänkyyn reunapehmuste. Haluaisin pinnikseen myös helmalakanan, koska ne on jotenkin niin suloisia. 


Vaatteista suurin osa ollaan saatu lahjaksi tai osettu käytettynä ja osa on myös poikien vanhoja. Tytöllä on nyt noin viidet ylä- ja alaosat pikkuvauva-ajan kokohaarukoissa (50-56 ja 62-68), lisäksi on pari yöpukua ja mekkoa. Jos tuntuu, ettei tuo määrä riitä niin sittenpä hankitaan lisää. En halua haalia meille järjettömiä määriä tavaraa enää ja olen nyt aika tyytyväinen tähän määrään. 


Otin eilisen päivän ihan rauhassa, lepäilin siivouksen välillä enkä oikeasti touhottamalla touhottanut. Illalla kuitenkin sain kipeitä ja painetta aiheuttavia supistuksia, joten liikaa tuli tehtyä silti. Tänään otetaan sitäkin rauhallisemmin. Herättiin aikaisin aamulla ja vasta puoli yhdentoista aikaan lähdetiin ulos. Leikkipuistoon suhaistiin autolla ja vietiin samalla A koululle. Kotiin palattiinkin jo puolituntia lähdön jälkeen, koska Eetu alkoi olla todella väsynyt. Kotona syötiin eilisen ruoan jämiä ja pojat rauhoittuivat päiväunille. Itsekin nostan jalat kohta ylös tunniksi, pariksi. Supistelee voimakkaasti ja äitiyspoliaikaan on vielä 5 päivää aikaa. Huomenna palailen raskausviikkokuulumisten parissa ja toivon, että pääsisin kuvaamaan vihdoinkin nuo ihanat vaunut niin saisin niistä esittelyn tänne!

Hyvää torstaita ja vapunodotusta kaikille!

2 kommenttia:

  1. Omalle vauvalle suurin osa on saatu tutuilta ja sukulaisilta. Arvostan todella paljon sitä apua, jota ihmiset tekevät vilpittömästi meidän tulevan perheen eteen. On saatu pinnistä, turvakaukaloa, leikkimattoa, hoitopöytää yms. Isoin hankita on vaunut, joita meillä ei ole, mutta muuten tavarat alkavat pikkuhiljaa olemaan kasassa. Koen olevani innokkaana esikoisen odottajana melko ajoissa, sillä laskettu aika on vasta elokuun lopulla. Tavarat eivät kuitenkaan ole vielä nurkissank ja se on sääli, sillä toisinaan haluan vain hypistellä kaikkia vauvahankintojani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla, että teillä on hyvät tukijoukot <3. On myös todella ekologista ja taloudellisesti järkevää kierrättää hyväkuntoisia käytettyjä lastentarvikkeita. Hypistely on parasta, ite aloitin sen jo heti alkuraskaudessa poikien vanhoilla vauvanvaatteilla :D!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.