sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Lasten suosikitKIRJAT
Antti: Leijonakuningas. Antti sai tämän kirjan joululahjaksi jo vuonna 2013 yhdeltä enoistaan (pojilla on 4 enoa) ja on tykännyt siitä ihan siitä saakka. Vuosi sitten katsottiin yhdessä Leijonakuningas -dvd, ja itkettiin molemmat siinä kohdassa, kun Mufasa kuoli. Ajattelin, että Antti ei varmaan koskaan enää halua lukea tai katsoa Leijonakuningasta, mutta olin väärässä. Antti haluaa lukea Leijonakuninkaan melkein joka ilta, ja melkein joka kerta päikkäreille mennessä. Leijonakuningas oli myös minun suosikkini omassa lapsuudessani. Antti tykkää saduista, ja usein "lukeekin" itselleen ääneen, eli kertoo omaa tarinaa kuvien perusteella.
Eetu: Eetu lukee mieluiten Eetu -sarjan kirjoja, joita olemme saaneet Vau.fi:n kirjapaketeissa. Eetu ei ole yhtä omistautunut kirjoille kuin Antti, mutta tykkää kuunnella satuja kuitenkin. 

LELUT
Antti: Ryhmä Hau -lelut. Meiltä löytyy hahmoista Samppa, Vainu, Kaja, Toma, Rolle, Rekku ja Riku, kaikille paitsi Rekulle kulkuneuvot sekä vahtitorni. Pojat sai näitä jouluna paljon lahjaksi, parin hahmon verran ollaan täydennetty kokoelmaa sen jälkeen. Lisäksi pikkulegot kiehtovat Anttia, mutta itse olen vastustanut niiden ostamista vielä. Ainoat meillä olevat pikkulegot ovat poikien Lego -joulukalenterista saadut. Unilelusuosikit ovat meidän neljä Elliä, joista kolme ovat Finlaysonin elefanttityynyjä (sininen, harmaa ja keltainen) ja yksi erillinen elefanttipehmolelu. Elli -nimi tulee Pocoyo -sarjasta, jota Antti tykkäsi katsoa parivuotiaana.
Eetu: Ykkösenä tulevat Eetun unilelut, eli Haukut. Eetun ensimmäinen Haukku on kummisedältä saatu Ruskea Ikean mäyräkoira ja toinen Haukku on meiltä vanhemmilta saatu vihreä Tigerin mäyräkoira. Seuraavaksi tulevat Ryhmä Hau -lelut.

RUOAT
Antti: Makaroni ja makkarakastike, lisäksi kaikki hedelmät ja marjat.
Eetu: Makaroni ja jauhelihakastike, banaani, mansikat ja kaakao.


PELIT
Antti: Kummitädiltä saatu Ryhmä Hau -palapeli, ehdottomasti. Se on koottu jo niin monta kertaa, että siihen ei mene enää kuin yksi hujaus. Pojat ei saa pelata meidän puhelimilla eikä tietokoneella, mutta tabletilla Antti saa silloin tällöin pelata. Yksi lemppareista on palapeli englanninkielisillä äänillä, se on opettavainen ja rauhallinen peli. Toinen vähän isommille tarkoitettu peli on Tempel Run, jossa juostaan karkuun Gorillaa. Se on vähän rajumpi peli, mutta ei meidän mielestämme silloin tällöin pelattuna mitenkään haitallinen, kehittää reaktiokykyä.
Eetu: Eetu tykkää myös Ryhmä Hau -palapelistä ja tabletilla pelattavasta palapelistä.

ELOKUVAT
Antti: Lego Batman.
Eetu: Air Bud -niminen koiraelokuva.

SARJAT
Antti: Antti tykkää katsoa (yllätys yllätys) Ryhmä Hauta Areenasta ja Netflixistä "toukkaohjelmaa" eli Larvaa.
Eetu: Myöskin Eetun suosikkisarja on Ryhmä Hau. Sen lisäksi Stella on Eetun suosiossa tällä hetkellä, se löytyy myös Areenasta. Netflix -suosikki taitaa olla Masha ja Karhu.
PUUHAT
Antti: Joulusta saakka Ryhmä Hau -leikit ja Batmanleikit ovat olleet eniten suosiossa. Antti tykkää myös ulkoilla tosi paljon ja nyt maaliskuussa kaivettiin potkulautakin takaisin esille. Antti on tykästynyt lisäksi täyttämään tehtäväkirjaansa.
Eetu: Eetu on kiinnostunut Ryhmä Hau -leikeistä ja autoleikeistä. Meillä on ihan järjetön määrä A:n vanhoja pikkuautoja ja sen lisäksi varmaan saman verran poikien lahjaksi saamia pikkuautoja, kaksi A:n lapsuudesta säilytettyä papan tekemää autotallia ja kaksi parkkitaloa. Lisäksi kaikki ulkona touhuaminen on mieluista, varsinkin nyt kun ilmat ovat kirkastuneet. Potkulautailu on nyt ykköspuuhaa ulkona, kun lauta on vihdoin sopivan kokoinen Eetullekin.

VAATTEET
Antti: Batman -housut, Batman -paita, Batman -sukat.
Eetu: Batman -housut, Batman -paita, Batman -sukat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.