keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Neljän viikon arkiruokalista

Tänään piti tulla ulos postaus Antin ensimmäisestä puheterapiakäynnistä. Puheterapeutti kuitenkin (totuttuun tapaan) perui ajan tuntia ennen, ja aika siirtyy taas parilla kuukaudella eteenpäin. Olin jo sopinut töissä parin tunnin poissaolosta kesken päivän, joten lähdettiin pojan kanssa sitten päivystykseen tarkistamaan kipeiden korvien tilanne. Korvatulehdushan sieltä löytyi, eikä mikään ihme parin edellisyön itkujen perusteella. Alkuillasta sitten isäntä lähti oman sairastelunsa ja toisen pojan kuumeilun vuoksi iltapäivystykseen. A:lla todettiin poskiontelontulehdus ja pojalla virusperäinen flunssa. Milloin tämä oikein loppuu?

Itse olin töissä maanantaina puoli päivää, puolenpäivän aikaan lähdin kotiin heikon olon vuoksi. Eilen olin töissä ihan koko päivän, lukuunottamatta päivystyskäyntiä. Jaksoin paljon paremmin jo, reilujen yöunien ja paremman syömisen avulla. Nyt olo on oikeastaan jo ihan loistava verrattuna aiempiin viikkoihin! Jaksan sitten hoitaa noita minun miespotilaitani.

Koska en olosuhteiden pakosta päässyt kirjoittelemaan puheterapiakuulumisia, niin ajattelin tehdä tällaisen pikku "haasteen", joka meillä on tuolla Mammalandian yhteisössä bloggaajien kesken nyt pyörinyt. Eli suunnittelin meille arkiruokalistan neljälle viikolle.

Meillä syödään kahta hyvin erilaista ruokaa. Mies on vannotunut lihansyöjä ja minä kalaa ja kananmunia lukuunottamatta täysin kasvisruokavaliossa. Pojat ovat jotain tältä väliltä. Erilaiset ruokatottumukset tuovat omat haasteensa ruokalistan sunnitteluun, ja sen vuoksi en yleensä mitään sen kummallisempia listoja teekään. Välillä on viikkoja, kun panostan miesten liharuokiin ja menen itse helpoimman kautta omissani, välillä taas panostan kasvisruokaan ja teen suurempia satseja liharuokaa kerralla muille. Tämäkin lista tulee muuttumaan viikkojen kuluessa, koska joinain päivinä syömme vain edellisen päivän tähteitä ja joskus tekeekin mieli yhtäkkiä ihan eri ruokaa, kuin mitä on pitänyt tehdä. Välillä mies syö myös jotain omia ruokiaan/valmisruokaa tms. Mutta tällainen on peruskaava, jolla ajattelisin meidän ruokalistan kulkevan seuraavat neljä viikkoa.

(Suluissa vaihtoehtoruoka)

Meillä on myös sellaisia perusruoka-/erikoisruokakausia, eli joinain aikoina A:n ja poikien ruoka on luokkaa kinkkukiusaus/lohikiusaus/perunamuusi ja lihapullat/makaronilaatikko, ja sitten taas joinain viikkoina teen heille erikoisempia ruokia. Pojat saavat yleensä lautaselleen sekä kasvis- että liharuokaa, koska en koe mielekkääksi päättää heidän puolestaan, miten he haluavat siihen asiaan suhtautua.


Onko teidän perheessä tapana suunnitella ruokalistat etukäteen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.