sunnuntai 12. helmikuuta 2017

My Day | Maanantai 6.2.2017

Klo.5:35. Herätyskello soi. Olen ainoa, joka tulee lähtemään minnekään koko päivänä, joten sammutan sen nopeasti. Kuulen kuitenkin hiljaista lastenohjelmien ääntä olohuoneesta, Antti on herännyt jo. Hän on omatoimisesti laittanut Pipsa Possun pyörimään Areenasta, mutta on kuitenkin ihan liian aikaista herätä vielä. Patistelen hänet meidän sänkyyn jatkamaan unia. Eetukin on kömpinyt sinne yöllä, mittasin häneltä silloin kuumeenkin. 39,4..

Klo.5:40. Puen legginsit, pitkät urheiluhousut, toppahousut, topin, pitkähihaisen urheilupaidan, korkeakauluksisen neuleen ja lämpimän armeijapaidan. Toppahousuja lukuunottamatta nämä vaatteet jätän töissä työvaatteiden alle. Sitten aamupesut ja vähän meikkiä naamaan. 


Klo.5:55. Laitan kahvin tippumaan ja vien Joken nopeasti aamupisulle. Laitan samalla auton lämppäriin, unohdin taas illalla. Pakkasta on ihan mukavasti, joten se tuskin ehtii kokonaan sulamaan.

Klo.6:10. Kahvi on valmis. Hörpin sitä jo samalla, kun teen kaurapuuron mikrossa. Syödessäni tarkistan vielä, että postauksen ajastus on oikein. 


Klo.6:25. Kaadan kissalle ja koiralle ruokaa kuppeihin ja vaihdan veden puhtaaseen. Pakkaan eväät kassiin. Tarkistan, että mukana on työpaikan kulkukortti ja pukukaapin avain, kotiavain, autonavain, puhelin, kalenteri, lompakko, sairauslomatodistukset ja uusi verokortti. Kaikkia saikkulappuja ei olekaan kassissa, ja käytän liian paljon aikaa puuttuvan etsimiseen. 


Klo.6:40. Raaputan viimeiset jääkökkäreet tuulilasista ja kurvaan pihasta kohti työmaata. 

Klo.6:55. Pukkarissa. Heitän omien välivaatteiden päälle vielä kerrastotoppapuvun, valkoiset työvaatteet, vuorelliset turvakengät, paksun toppatakin, kaulurin, pipon ja kahdet hanskat. Sitten nopeasti eväskassia kiikuttamaan taukohuoneen jääkaappiin. Tottakai unohdin kuulosuojaimet kaappiin, vielä täytyy juosta takaisin pukkariin.

Klo.7:00. Linkaan itseni viimetipassa työpisteelle, ja melkein on jo kuuma. Sitä ei kuitenkaan kauaa kestä. Kohta jo hytkyn ja hytisen ja koitan tehdä mahdollisimman fyysisiä aloitustöitä, että kroppa tottuisi. Muistan kyllä, ettei saa liikaa touhottaa suppareiden takia, ja jätän lavojen nostelut suosiolla muille.

Klo.7:35. Aloitetaan ekat tauot. Pääsen itse aamukahville kahdeksalta, ja rappuja noustessa alkaa huimaamaan ja on vaikea hengittää. Taukohuoneessa mulle sanotaan, että oon ihan valkoinen. 

Klo.7:50 Venytän taukoa vähän yliajalle, ja menen sitten takaisin työpisteelle. Olo on aika hutera, mutta ajattelen sen vaan johtuvan pitkästä saikusta. Jatkan töitä.

Klo.9:45. Työpari sanoo, että näytän tosi huonovointiselta. Hän on oikeassa, kädet tärisee ja huimaa. Päätäkin vähän särkee. Onneksi kohta on ruokkis, niin pääsen huilaamaan.

Klo.10:45. Menen ruokkikselle ja istun hetken pukkarissa ennen taukohuoneeseen menoa. Ihan outo olo, kylmä hiki nousee pintaan ja kädet tärisee edelleen. Soitan verikoetuloksia. Kaikki muuten hyvin, mutta suola-arvot vähän matalat. No ei ihme, että lihakset on voimattomat.

Klo.11:15. En ole saanut syötyä mitään. Menen ilmoittamaan pomolle, että olo on tosi heikko ja lähden kotiin.

Klo.11:30. Sanon heipat työparille ja linkkaan itseni ulos. Laitan isännälle viestin, että tulen jo kotiin.

Klo.11:50. Kotona. Menen suoraan sänkyyn ja nukahdan. 

Klo.12:30. Herään päikkäreilta. Pojat on ihan väsyneitä kuumeilun takia, ja Eetu on tullut mun viereen nukkumaan. Hipsin pois huoneesta ja aloitan ruoanlaiton. Eetu herää tällä välin ja tulee keittiöön odottamaan lohikeiton valmistumista. Höpötellään vauvasta ja kipeänä olemisesta.


Klo.13:15. Lohikeittoa, nam! Olo alkaa parantua vihdoin.


Klo.13:45. Siivoan pöydän sillä aikaa, kun A käyttää koiran lenkillä. Sitten käperrytään kaikki sohvalle katsomaan lastenohjelmia. 


Klo.15:30. Syödään välipalaa. Sen jälkeen pojat sammahtavat sohvalle, joten ehdin tehdä blogijuttuja ja pestä pyykkiä. 


Klo.17:00. Pakko herättää flunssapotilaat, ettei yöunet mene ihan pilalle. Teen eväät valmiiksi huomista varten, en aio hakea sairauslomaa. Pohditaan kuitenkin, että pitäisi käyttää poikia huomenna terveyskeskuksessa, kun kuume vaan jatkuu. Antilla se laski jo päivän aikana, mutta hän alkoi valittaa korvakipua. Valmistaudutaan myös puheterapiaa varten siltä varalta, että Antilla olisi huomenna parempi olo. Puheterapeutti kuitenkin sairastui, ja ehkä ihan hyvä myös Antin kannalta. 

Klo.17:15. Pojat syö iltaruokaa. Kirjoittelen samalla postausaiheita ja aikataulun luonnosta vihkoon. Sen jälkeen leikitään hetki Ryhmä Hau -leluilla ja ennen iltapalaa siivotaan yhdessä leikit pois.

Klo.19:15. Syödään iltapalaa ja käyn Joken kanssa reippaalla lenkillä.


Klo.20:00. Suihkun kautta sänkyyn. Nukahdan samantien, ja Aleksi laittoi yksin pojat nukkumaan. Pitkät yöunet tekivät tehtävänsä, ja seuraavana päivänä olo on jo huomattavasti parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.