torstai 9. helmikuuta 2017

3. neuvolakäynti

Paino: -1,9kg
Muutos: -459 g/vk  
Verenpaine: 121/74
Pissa: Puhdas
Vauvan syke: + (150)
Vauvan liikkeet: ++Eilen kävin kolmatta kertaa neuvolassa, ja kaikki oli jälleen ihan hyvin. 

Painosta sain vähän huomautusta, mutta kerroin meidän sairastaneen vatsataudin. Seuraavalla kerralla vain tarkistetaan, että paino on lähtenyt riittävästi nousuun, mutta muuten painonlaskusta ei tarvitse huolestua. 

Supistuksia tulee edelleen jonkin verran, mutta koska ne eivät ole voimistuneet tai lisääntyneet, niin tilannetta seurataan rauhassa. Sain edelleen ohjeeksi ottaa töissä rauhallisesti ja varaillaan sitten aikaa neuvolalääkärille, jos supistukset voimistuvat. Jos kaikki jatkuu hyvin, niin seuraava neuvolaläärikäynti on raskausviikon 30 tietämissä.

Raskaustodistuksen saan seuraavalla käynnillä, vihdoin! Malttamattomana odotan, että saan viedä sen töihin ja päästään keskustelemaan äitiysloman aloittamisesta. Aion myös hakea äitiysrahaa heti, ettei se unohdu. Viimeksi tein hakemuksen todella myöhään. Äitiyspakkausta haen (jos haen) vasta sitten, kun uusi pakkaus on julkistettu, eli huhtikuussa. Seuraava neuvolakäynti on 13.3. jolloin olen raskausviikolla 22+3. 

Vauvan syke kuului vahvasti, hoitajani pääsi myös ihailemaan vauvan potkuja vatsan läpi. Ihan hullua, että niin pienen jalan tönäisyt näkyvät jo ulos päin! Kohdunpohjan korkeus on vähän navan alapuolella ja kuulemma kasvaa ihan normaalisti.

En kertonutkaan neuvolassa ruokahaluttomuudestani, sillä töihinpaluu on nostanut sen jälleen ihan uudelle tasolle, onneksi! Jos raskausaikana tulee jotain huolia/stressiä painonnousun suhteen, niin pääsen nopeasti juttelemaan neuvolapsykologin kanssa. Hän oli suureksi avuksi Eetunkin raskaudessa, ja hänen ansiostaan palautuminen synnytyksen jälkeen ei tuottanut niin suurta ahdistusta, kuin ensimmäisen raskauden jälkeen. 

Huomenna onkin sitten taas perjantai, ja raskausviikko postauksen vuoro. Huomiseen! <3

Seuraathan meitä jo instagramissa ja facebookissa? Muistakaa myös vastailla ahkerasti tyttö vai poika -kyselyyn! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.