perjantai 20. tammikuuta 2017

Yhteisöbloggaaja // Rv. 15+0

Kun tein positiivisen raskaustestin marraskuun alussa ja sain hyviä uutisia ensimmäisessä seulontaultrassa, leijailin korkealle pastellinvärisiin pilviin. 
Ja samassa pilvessä ollaan edelleen, eilisen jälkeen vielä hieman tiukemmassa pastellinsävyssä.

Puhelin tärryytti kesken työpäivän eilen, uusi sähköpostiviesti. No, avaan sen kun ehdin. Tauolla kaivoin puhelimen työtakin taskusta, ja se oli lentää samantien kaaressa lattialle. TERVETULOA MAMMALANDIAAN! Minut valittiin siis Mammalandian yhteisöbloggaajaksi, I I K !Suurimmalta osin teen tulevaisuudessa samaa kuin nytkin, eli kirjoittelen meidän arjesta ja raskaudesta. Nyt kirjoitukseni julkaistaan kerran viikossa Mammalandian facebookissa ja säännöllisin väliajoin kirjoitan yhteistyöpostauksen Mammalandian kanssa. Mammalandian facebook-sivuille pääset tutustumaan tästä ja kotisivuille tästä. Näiden lisäksi löydätte nyt Mammalandian logon tuolta oikeasta reunasta, ja sitä klikkaamalla pääsette myös helposti ja nopeasti Mammalandian kotisivuille.En oikein edes tiedä miten päin tässä pitäisi olla, outoa ja hienoa nähdä oma kuva tuolla muiden yhteisöbloggaajien joukossa! Blogiarkistossa on muutamia postauksia odottamassa, ja uusia tulee sormet sauhuten. Nyt kuitenkin raskausviikon 15 kuulumisiin ja infoa alkaneesta viikosta.

Taakse jäänyt viikko sujui ihan mukavasti. Pientä migreeninpoikasta meinasi olla, mutta väsymys alkaa toden teolla väistyä! Ei olisi kyllä muutama viikko sitten tullut kuuloonkaan, että naputtelen postausta inspiraation vallassa vielä kolmen aikaan yöllä ja herään kahdeksalta poikien kanssa aamupalalle. Nautin iltavuoroistakin taas ihan eri tavalla, kun ei ala pää painaa jo ensimmäisellä tauolla. Migreenistä kävin maanantaina lääkärissä ja eilen vielä uudemman kerran. Diagnoosiksi tuli, yllätys yllätys, klassillinen aurallinen migreeni. Ei millään olisi uskonut, heh! Sain nyt selkeät ohjeet miten toimia kohtauksen tullessa töissä ja kotona, eli heti 1-2g panadolia, 3,5g ehdoton maksimi mun kokoiselle. Jos olen töissä kohtauksen alettua, niin kotiin on lähdettävä. Kuulemma jatkossa olisi myös ihan viisasta lähteä yli puolitoista vuorokautta kestävissä kohtauksissa sairaalaan, jotta saisi suonensisäisesti lääkettä.Valittelin tuossa aiemmin siitä häntäluukivusta. Se on alkanut hellittää, tilalle on tosin työpäivän jälkeiseksi palkinnoksi nyt muodostunut koko lantion mittainen liitoskipuilu. Otan tämän mieluummin, se häntäluukipu oli jotenkin liian outo tuntemus, haha! Oliskohan se sitten voinut johtua siitä, kun kohtu oli vielä niin alhaalla, ken tietää.

Pojat on yhä enemmän kiinnostuneita vauvasta, ja varsinkin Antti haluaisi kuunnella kokoajan vauvan sydänääniä ja koskettaa vatsaa. Ihania juttuja kuluneelta viikolta oli kohdun nouseminen, vauvan voimistuvat sydänäänet, ja se tunne, kun tiedät ihan äidinvaistolla, että kaikki on hyvin. Oon edelleen todella kiitollinen ja onnellinen tästä raskaudesta. <3Tänään hypähdettiin 16. raskausviikolle. Yhtäjalkaa myös kohtuni loikkasi taas hieman ylemmäs (kyllä, parissa päivässä!) ja vauvavatsa ei jää enää epäselväksi tuntemattomiltakaan ihmisiltä. Jotenkin hurjaa ajatella, että Mini on vielä niin pikkuinen ja vatsa on kuitenkin kasvanut näin nopeasti!Puhelimen raskausappin mukaan raskautta on nyt jäljellä 175 päivää ja raskaudesta on kulunut 37,5%. Tällä viikolla saattaa alkaa tulla harjoitussupistuksia (ensimmäinen tuli eilen töissä). Vauva on tällä viikolla keskimäärin noin 12cm pituinen ja liikkuu ahkerasti. Itse en ole vielä tuntenut selkeitä liikkeitä, ehkä ihan vähän jonkinlaista kalanevätuntemusta on ollut kuitenkinSainkin tämän päivän vapaaksi töistä, ja aion kyllä ottaa siitä ilon irti.

 Ihanaa viikonloppua teille kaikille!

2 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.