tiistai 31. tammikuuta 2017

Tyttö vai poika? Onko sillä väliä?

Rakenneultraan on aikaa tasan viisi viikkoa. Silloin tietenkin tärkeintä on vauvan terveydentilan ja kasvun tarkistaminen, ja sen vuoksi ensisijaisesti sinne mennään. Mikäli kätilö suostuu selvittämään meille vauvan sukupuolen silloin (ja vauva sen näyttämään), niin näillä näkymin aiomme sen kysyä. Sukupuolella ei varsinaisesti ole meille mitään merkitystä, keskenmenon jälkeen "oispa ihanaa saada vihdoin tyttö" -ajattelun ja tilalle on tullut vain toive siitä, että tuleva vauvamme olisi terve ja kasvaisi hyvin.Sukupuolen selvittäminen etukäteen kuitenkin helpottaisi joitain asioita, kuten vaatepuolta. Jos vauva on poika, voimme säilyttää kaikki poikiemme vanhat vaatteet ja näin säästämme rahaa, emmekä tällöin ottaisi äitiyspakkaustakaan. Jos vauva onkin tyttö, niin voimme myydä kaikki selkeät poikavaatteet ja miettiä äitiyspakkauksen ottamista sen mukaan, onko sen sisältämät vaatteet enemmän poikamaisia kuin sukupuolineutraaleja (aiemmat pakkaukset ovat olleet mielestäni aika poikamaisia).Halusin taas tässäkin raskaudessa tehdä näitä hauskoja tyttö vai poika -testejä. Ensimmäisenä vanhan kansan uskomukset. Vahvennan ne uskomukset, jotka pitävät paikkansa tässä raskaudessa.

Vauva on tyttö, jos...

1.Sänky on hedelmöityshetkellä ollut poikittain lattialautoihin nähden.

2.Odottavan äidin katse on lempeä.

3.Äidin vatsa leviää sivusuuntaisesti.

4.Äiti kärsii närästyksestä.

5.Äiti kärsii voimakkaasta pahoinvoinnista. -Kärsin alussa, enää en.

6.Yhdynnässä on oltu pari päivää ennen ovulaatiota (tyttösiittiöt ovat pitkäikäisempiä).

7.Vauvan syke on nopea. (Ollut 145-165, välillä 140-150)

8.Aiemmin syntynyt sisarus on syntyessään huutanut äitiä.

9.Isä on saunonut ahkerasti.

10.Isä on vanhempi. (On hän minua vanhempi, mutta vain 10kk..?)

11.Vatsa on enemmän vasemmalla.

12.Äiti on nauttinut paljon maitotuotteita.

13.Äiti rumenee raskauden aikana

Tulos:6/13


Vauva on poika, jos...

1.Sänky on hedelmöityshetkellä ollut lattialautojen suuntaisesti.

2.Äidin kasvoissa on paljon maksaläiskiä.

3.Äidin vatsaan muodostuu ns. linea negra, pystysuuntainen tumma viiva; poika on varma etenkin, jos viiva ylittää navan ja siihen muodostuu mutka.

4.Jos odottavan äidin katse on terävä. (Miehen mukaan aina tuima :D)

5.Jos äidin maha on eteenpäin työntyvä.

6.Yhdynnässä on oltu täsmälleen ovulaatiopäivänä tai pian sen jälkeen.

7.Vauvan syke on rauhallinen.

8.Jos aiemmin syntynyt sisarus on huutanut syntyessään huutanut isää.

9.Isä on nuori.

10.Sängyn alla on hedelmöityshetkellä ollut miehisiä työkaluja, kuten vasara.

11.Jos vatsa on enemmän oikealla.

12.Jos raskausaikana löylyä heitettäessä kiuas paukahtaa.

13.Isä on juonut runsaasti kahvia.

Tulos: 4/13Seuraavaksi ulkonäössä tapahtuvat muutokset:

"Vanhojen uskomusten mukaan tyttölapsi "varastaa" osan äitinsä kauneudesta. Odottavat äidit, joilla ilmenee aknea tai muita iho-ongelmia, saavat tytön. Poikalasta odottavilla naisilla ilmenee puolestaan kuivuutta käsissä ja kylmyyttä jaloissa. Myös elottomat hiukset viestivät tytöstä, kun taas elinvoimaiset ja tuuheat hiukset pojasta.
Tarkkaile myös vatsaasi. Jos mahasi on levinnyt sivuille, on tiedossa tyttö, jos vatsa on pystyssä, on pienokainen poika. Myös vatsan läpi pystysuunnassa kulkeva tummanruskea viiva, Linea nigra, viestii pojasta. Tyttölasta odottavilla viiva jää vain navan alapuolelle tai sitä ei ole ollenkaan."

Lisäksi vielä sormustestin mukaan meille tulee tulee poika, sillä sormus heilui edestakaisin ja myös vau.fi -sivuston testi kertoo, että meille tulee poika. Kiinalaisen syntymäkalenterin mukaan sen sijaan vauva olisi tyttö.

Näitä testejä on kyllä aina hauska tehdä, vaikka ovatkin aika pitkälti ihan hölynpölyä. Pojat ovat vahvasti sitä mieltä, että pikkuveli sieltä on tulossa, ja niin taidan itsekkin vähän aavistella :). Käykäähän tekin heittämässä veikkauksenne tuonne oikeaan reunaan lisäämääni kyselyyn! Aikaa vastata on rakenneultraan saakka, eli 7.3.2017 Klo.8:00 asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.