maanantai 23. tammikuuta 2017

Lauantai 21.1.2017

Antti ja Eetu heräili aamulla kahdeksan jälkeen, kun iskä alkoi valmistautumaan SRA-treeneihin lähtöön. Itse kömmin ysin jälkeen sängystä laittamaan aamupalaa.


Aamupalaksi syötiin teeleipiä, jotka illalla väkersin leivänhimossani. Lisäksi kasviksia ja puuroa marjoilla ja pähkinöillä. Mulla särki vielä vähän päätä perjantaina alkaneen 15 tuntisen migreenikohtauksen jäljiltä, joten ei heti aamupalan jälkeen vielä lähdetty ulos niin kuin yleensä.


Särkylääkkeen vaikuttaessa viimeistelin lauantaina julkaisemani yhteistyöpostauksen, editoin kuvat ja viimeistelin tekstin. Mun pitää lukea nämä kirjoitukset ainakin viisi kertaa läpi ennen julkaisua, koska lukihäiriön takia en huomaa kaikkia virheitä, ja niitä kyllä silti sinne aina ilmaantuu! Pojat aloitteli mun kirjoittaessa aamupesujen jälkeen autoleikit olohuoneessa. Vielä ennen uloslähtöä laitoin pyykkikoneen pyörimään.


Puoli yhdentoista aikaan käytettiin Jokke nopeasti pissalla ja sitten lähdetiin mäenlaskuun. Oli tosi mahtava ilma ja siellä vierähtikin pari tuntia. Lapset ne jaksaa innostua mäenlaskusta aina uudestaan ja uudestaan! Hikipäässä tuli taas riekuttua ja posket punoittaen lähdettiin puoli yhden aikaan kotia kohti. Kameran jätin ihan tarkoituksella pois matkasta, koska kuvaaminen vie aika paljon huomiota kaikesta muusta. Kotona laitoin ruuan tulemaan ja samalla siivosin vähän keittiötä ja olohuonetta.


Me syötiin nopeeta tofuwokkia ja salaattia, lisäksi paistoin kananmunia, kun Eetu välttämättä halusi. Ruuan jälkeen pojat alkoi olla jo sen verran väsähtäneitä, että molemmat nukahti päiväunille mukisematta alle kymmenessä minuutissa. Eetu halusi kuitenkin halitella hetken sen jälkeen, kun Antti oli jo mennyt sänkyyn.


Poikien nukahdettua laitoin pyykit kuivumaan, harjasin Joken ja sitten itekin vähäks aikaa nostin jalat ylös ja luin viime viikolla tulleet aikakausilehdet. Kolmen aikaan keitin kahvia, pyöräytin vihersmoothien ja aloittelin tulevien postausten aikataulua ja valmistelin rungon tälle postaukselle 

Pojat heräilivät vähän ennen neljää ja käytettiin taas Jokkea nopsaan ulkona. Välipalaksi syötiin jogurttia banaanilla, mustikoilla ja myslillä, sen jälkeen annoin poikien katsoa Areenasta lastenohjelmia. Iskä pääsi reeneistä neljän aikaan ja oli viiden aikaan kotona. Pojilla olikin lauantaina herkkupäivä, ja A toi kummallekin tullessaan kaksi tikkaria ja pillimehut, ja mulle raakasuklaata. Jakaa ehkä mielipiteitä, mutta sallin sen silloin tällöin itselleni herkkulakonkin aikana.Kuudelta tehtiin Antin kanssa vähän tehtäväkirjaa eteenpäin. Opeteltiin viikonpäiviäkin, kun ne on vielä vähän hakusessa. Antti on tosi kiinnostunut opettelemaan englantia, ja osaa mm. perusvärit ja numerot yhdestä kymmeneen sekä suomeksi että englanniksi. Varmaan ne viikonpäivätkin sitten joskus, kun saadaan ne ensin suomeksi kronologiseen järjestykseen! Antti halusi vielä tehdä "piirrä mallista" - sekä "etsi kaksi samaa" -tehtäviä ja labyrintteja. Tällä välin Eetu oli hakenut kaikki Ryhmä Hau -lelut olkkariin ja välillä hän kävi katselemassa, kun A putsasi aseitaan treenien jäljiltä.

Puoli kahdeksalta mentiin saunaan, ja loppuilta vaan löhöiltiin, katsotiin netflixiä ja pojat leikki leluillaan. Ennen nukkumaanmenoa syötiin iltapalaa ja kymmenen aikaan hiljaisuus laskeutui tähän asuntoon.Me valvottiin A:n kanssa yli puolenyön, vaikka olisi pitänyt kääntää jo unirytmiä aamuvuoroviikkoa varten. No, eiköhän se sitten taas käänny, kun alkaa tarpeeksi väsyttää!

Hyvää maanantaita kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.