tiistai 23. joulukuuta 2014

Viikonloppu

Viikonloppu meni taas ohitse yhdessä hujauksessa. Joulukin jo lähestyy, eikä edes olla ostettu kaikkia lahjoja vielä, apua!


Perjantaina oli A:n viimeinen työpäivä ennen joululomaa ja työsopimuksen päättymistä. Tuntuu oudolta, kivalta ja haikealta, ettei hän enää käy töissä. On kivaa, että voidaan nyt hetki nauttia myöhäisistä illoista, ja saan (ainakin toivottavasti) nukkua välillä pitkään. Koitan saada univajetta mahdollisimman paljon nyt kuntoon, kun siihen on mahdollisuus. Toisaalta tuntuu haikealta, koska miehen työttömyys tarkoittaa oman äitiysvapaani loppua. Ei enää arkiaamuisin muumeja, ei aamupalaa poikien kanssa, ei aamupäivän ulkoiluja.. Onneksi on viikonloppuja! Tiedän, että mieheni tulee pärjäämään lasten kanssa yksin, mutta tiedän myös sen, ettei se ole aina mitään herkkua. Alku voi olla pienoinen shokki, mutta eiköhän hän löydä oman toimivan tapansa hoitaa poikia. Minun täytyy vain antaa hänelle tilaa tehdä se omalla tavallaan, eikä olla jatkuvasti tuputtamassa neuvoja.

Ainiin, ihania uutisia! Eetu nukkui perjantaiyönä yli kuusi tuntia putkeen!

Lauantaina löhöttiin sängyssä pitkään. A lähti aamupäivällä treeneihin ja itse aloin siskon avustuksella laittaa kotia pikkujoulukuntoon. Raahattiin meidän keittiön jatkettava ruokapöytä olohuoneeseen, koska keittiö on auttamattomasti liian pieni kestitsemään kymmentä henkilöä. Pöydän siirtäminen aiheutti kyllä muitakin muutoksia sisustukseen, mm. olohuoneen iso valkoinen kirjahylly siirtyi makkariin ja apupöydäksi keittiöön siirsin hoitopöytänä toimineen entisen ruokapöytämme. Iltapäivästä leivottiin joulutorttuja ja siivoilin vielä, sisko oli iso apu lastenhoidossa. Kiitos sisko <3. Illalla tein vielä pizzaa.


Kavereita tuli meille viiden jälkeen, koirakin pääsi siinä tohinassa karkuun ja saatiin sen perässä juosta ties kuinka pitkään! Onneksi saatiin rekku kuitenkin ehjänä kotiin. Illan kuluessa juotiin kahvit, pelattiin pohjanmaan tähteä ja aliasta ja naurettiin niin paljon, että posket oli vielä aamullakin kipeät! Puoli yhdeltä vieraat lähtivät kotiin ja me jäätiin vielä hetkeksi valvomaan. Eetu nukkui taas yli kuusi tuntia putkeen!
Sunnuntaina väsytti ja teki mieli vain jäädä löhöämään sänkyyn, ja niin tehtiinkin. Lopulta oli pakko voittaa sängyn kahleet, koska piti käydä kaupassa. Iltapäivällä meille tuli kylään appivanhemmat ja A:n pikkuserkut sekä pari kaveria. Sunnuntai meni lauantain tavoin yhdessä hujauksessa. A lähti vielä kaverilleen illalla, ja pyysin hänet kymmenen aikoihin takaisin kotiin, kun en millään saanut itkuista Anttia nukkumaan samalla, kun Eetulla oli iltaraivo menossa. Molemmat pojathan on siis ihan kamalassa räkätaudissa, toivottavasti paranevat jouluksi.. A sai Antin rauhoittumaan ja me jäätiin yhdessä katsomaan telkkaria, pitkästä aikaa. Oli ihanaa löhötä ihan kaksistaan sohvalla ja olla vaan. Ja yöllä tapahtui ihme kolmantena yönä peräkkäin, jälleen kuusi tuntia katkeamatonta unta!
Tänään onkin ollut varsinainen laiskuuspäivä. Ei ole tuntunut yhtään maanantailta, koska A ei lähtenyt aamulla töihin. Aamulla taas vaihteeks löhöttiin suhteellisen pitkään. Syötiin aamupalaa, A lähti käymään Virroilla, tein ruokaa, katottiin Salkkareita siskon kanssa Dvd:ltä, Antti oli ihana ja uhmakas, Eetu aika rauhaton. Varmasti vaikuttaa poikien levottomuuteen se, että koko viikonloppu oli ihan normaalista poikkeava ja ihmisiä kävi paljon kylässä. Olis aika tärkeää pitää niistä rutiineista kuitenkin kiinni, täytyy muista se sitten ylihuomenna, kun mennään joulunviettoon mummulaan.

Huomenna on sitten mentävä ostamaan ne viimeiset lahjat. Täytyy myös miettiä vaatteet pojille ja itselle, joissa halutaan juhlia tänä jouluna. En tiedä palailenko enää ennen joulua kertoilemaan kuulumisia, mutta joulun jälkeen viimeistään palaillaan jouluisten kuvien kera!

Oikein ihanaa ja rauhallista joulua teille kaikille! <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.