keskiviikko 6. elokuuta 2014

Savossa


Mummi kurvasi meidän kotipihaan keskiviikkoaamuna kello kahdeksan. Oltiin Antin kanssa just lopettelemassa aamupalaa silloin. Pakattiin auto ja tarkistin kodin vielä useamman kerran ennen kuin lastattiin pojat kyytiin ja lähdettiin ajelemaan kohti Kuopiota (pihasta lähdettiin klo.9.00). Matka sujui tosi hyvin, kumpikaan poika ei kyllästynyt istumiseen eikä kumpikaan itkenyt menomatkalla ollenkaan.

Ensimmäinen tauko pidettiin muistaakseni vasta Vaajakosken Abc:llä. Vaihdettiin poikien vaipat, juotiin kahvit ja autossa syötin Eetun. Saavuttiin Kuopioon puoli kahden aikoihin ja käytiin ajelemassa saaristokaupungissa. Pian jatkettiin matkaa pikkuserkkujeni luokse. Siskoni on asustellut siellä koko kesän ja napattiin hänet sitten sieltä lähtiessä mukaan.


Yöt menivät leppoisasti; Antti ei heräillyt kertaakaan ja Eetukin vain pari kertaa. Torstai-aamuna heräsin jo ennen kuutta, ja tein aamutreenin ennen kuin pojatkaan ehtivät heräämään. Aamupäivällä käytiin kummitätini firmassa vierailemassa ja ruokakaupassa ostamassa mm. heidiystävällisiä elintarvikkeita (lue: vehnätöntä, rasvatonta, vähähiilihydraattista ja rahkaa :D). Ilta meni kokkaillessa, leikkiessä ja pikkuserkun ihanaa viikon vanhaa prinsessaa ihastellessa. 


Perjantaina lähdettiin kymmenen aikoihin ajelemaan Varkauteen isoveljeni luokse. Oli ihanaa nähdä pitkästä aikaa! Käytiin kävellen vesitornin katolla olevassa kahviossa, leikkipuistossa, torilla ja keskustassa.
 Matka jatkui taas. Paluumatkalla pausseja tuli pidettyä enemmän, koska Eetun massu alkoi taas vaivaamaan. Pisteet Antille: ei YHTÄÄN pienintäkään kiukuttelua mennessä eikä tullessa. 
Kotona oltiin kahdeksan maissa. Vaikka reissaaminen on tosi kivaa, niin on se kyllä ihan parasta päästä taas oman kodin rauhaan ja omaan sänkyyn nukkumaan.
Lauantaina herättiin hyvissä ajoin ja lähdettiin yhdeksän jälkeen tallustelemaan keskustaan mammamiittiin. Kahdeltatoista oli vuorossa puistojumppaa ja illalla ystävättäreni tuli meille viettämään tyttöjen (ja pikkupoikien) saunailtaa.
Sunnuntaina olikin sitten siivouspäivä. Purin vanhan sohvan osiin ja tein yhdestä osasta Antille oman minisohvan. Iltapäivällä mieskin palasi kotiin mökkireissultaan. Mies, lapset, koti. Mitä sitä muuta enää tarvitseekaan <3.

Pahoittelen pakollista postaustaukoa. Eetulla on ollu aika hankalaa massun kanssa, itkee useita tunteja ja nukahtaa kymmeneksi minuutiksi.. Iltaisin on reppana jo niin poikki, että huutaa silkkaa väsymystään. Onneksi tänään oli pienellä jo masuvaivat tiessään, eikä ole yhtään ylimääräistä itkunparahdustakaan päässyt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.