perjantai 25. heinäkuuta 2014

Perheretkiperjantai ja tulevia tapahtumia

Tänään käytiin viettämässä aurinkoista retkipäivää Hämeenlinnassa. Ensin mentiin ostamaan Tiiriön Dressmannista isukille kauluspaitaa hänen siskonsa häitä ajatellen. Samalla käytiin Citymarketissa kahvilla ja ostettiin juomista.

Lähdettiin Tiiriöstä puoli yhdeltä kohti Kissankulman eläinpihaa. Bongasin paikan netistä ja ajattelin, että Antista vois olla kivaa nähdä samoja eläimiä, joiden kuvia on nähty monissa eläinkirjoissa ja telkkarissa.

Kissankulmassa maatilan emäntä tuli juuri sopivasti pihaan ja kysyin, saako tilalla kulkea ihan vapaasti. Hän kutsui nuoren tallitytön paikalle, joka pyysi kahden euron pääsymaksut kaikilta ja lähti sitten opastamaan meitä tilalla. Nähtiin viiriäisiä, kanoja, kukkoja, possuja, lehmiä, lampaita, hevosia, poneja, kalkkunoita, vuohia, koiria ja poroja. 


Päivä oli tosi mukava, vaikka olikin ihan tajuttoman kuuma. Anttia vähän ujostutti, eikä hän oikein uskaltanut silittää muita eläimiä, kuin koiria. Mutta oli ihana huomata, kuinka hyvin Antti osasi yhdistää elävät eläimet oppimiinsa ääniin. Röh röh, kukkokiekuu ja määmää tulivat pojan suusta kuin apteekin hyllyltä. Loppua kohden alkoi hieman kiukuttaa ja kuumuuskin taisi tehdä olon tukalaksi, joten lähdettiin jo kahden aikoihin ajelemaan kotia kohti.

Huomenna iskä lähtee viettämään vapaapäivää miesporukassa, saunomaan ja uimaan. Sunnuntaina minä lähden Antin kanssa kahdestaan bussilla ideaparkkiin. Antti ei ole koskaan ollut bussissa, enkä minä ole koskaan ollut bussissa kahdestaan pienen lapsen kanssa. Saapas nähdä, miten sujuu! Me mennään ostamaan sukulaistytön tuoreelle pienelle tyttövauvalle lahjaa. Keskiviikkona lähdetään poikien mummin eli minun äitini kanssa kohti itä-suomea kahdeksan tunnin ajomatkan päähän tauot mukaan laskettuna, juurikin sitä pikkuprisessaa katsomaan, ja tietysti esittelemään näitä minun pikkuprinssejäni kaukana asuville sukulaisille. Mies jää kotiin, koska menee koko viiko  aamuvuoroon. Me tullaan takaisin kahden yön päästä perjantaina, ja samaisena päivänä isimies lähtee isänsä kanssa kohti Töysää ja tulee sunnuntaina takaisin kotiin. Ei olla mieheni kanssa oltu niin montaa yötä erossa sen jälkeen, kun hän pääsi armeijasta. Voi tulla iso ikävä, mutta tiedän kokemuksesta, että pieni hetki erossa tekee parisuhteelle vain hyvää. Tällaista ohjelmaa olisi meillä siis tiedossa, stay tuned.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.