perjantai 2. toukokuuta 2014

Palautuu, palautuu

Paino on laskenut KILON tiistain jälkeen, eli paino tänään on 55,2kg. Ruokavalion muuttaminen "normaaliksi" on siis toiminut. Päivällä ei ehdi tulemaan kauhea nälkä ennen seuraavaa ateriaa eikä öisin maha kurni, maito nousee liiankin hyvin ja vauva on tyytyväinen. Ruokaa tulee syötyä siis riittävästi ja arvioisin päivittäisen kalorisaantini olevan siinä 1900-2200kcal haarukassa päivästä riippuen. Imetyshän kuluttaa ensimmäisen puolen vuoden aikana 500-700kcal vuorokaudessa riippuen tuotetun maidon määrästä. Meidän vauva on vielä niin pieni, ettei jaksa syödä kerrallaan kovin paljon, mutta syö usein. Luulen siis oman imetyskulutukseni olevan siinä 500-600kcal välillä.

Eilen aamupaino oli sama kuin tänään, ja käytin yhden herkuttelupäivän vapun kunniaksi (kolme jäljellä tälle kuukaudelle). Munkkeja ei tosin tullut syötyä, koska vehnä-allergia, enkä tykkää rasvassa keitetyistä ruoista/leivonnaisista. Tein sellasia rahkalla kevennettyjä pullia eilen, joissa on 105kcal kappaleessa. On melko tuhtia tavaraa silti, mutta ei ihan niin tuhtia kuin täysin rasvaan tehdyt. Voi olla, että pullien syöminen sai painon pysymään samassa kuin eilen (oletin sen itseasiassa olevan tänään enemmän kuin eilen, tuli nimittäin syötyä pullaa ainakin noiden imetyskaloreiden verran! :D). En stressaa sitä kuitenkaan, kiva että laskee suhteellisen maltillisesti eikä rojahda kerralla alas.

Eilen käytiin puolisen tuntia vaunuilemassa poikien ja miehen kanssa, ja meinas korvat paleltua! Täytyykö oikeesti kaivaa vielä pipo esille? Muuten löffäiltiin vaan kotona ja vietettiin "rauhallista" perhepäivää. Esitin miehelle toiveen, ettei mentäisi sukuloimaan vappuna eikä meille tulisi ketään. Mulle on tosi raskasta, kun täällä käy joka päivä joku. Ei sillä etten tykkäis nähdä ihmisiä, mutta siivoomisesta on tullu mulle melkein pakko-oireista, enkä siedä ajatustakaan siitä, että joku tulis käymään niin, etten ensin ole siivonnut ainakin vähän. Pysyypähän koti puhtaana. Aleksi oli  kuitenkin luvanut yhdelle kaverilleen, että voi tulla käymään ja se siitä rauhallisuudesta sitten. Piti siivota. Eikä se kaveri edes tullut käymään, appiukko sen sijaan tuli tuomaan Aleksille anopin tekemiä munkkeja. Ehkä sunnuntaina sitten sais olla ihan rennosti vaan ilman KETÄÄN ylimääräisiä, maanantaina sitten miehellä alkaakin työt iltavuorolla ja ne jatkuu tosiaan sinne elokuuhun saakka. Hän tekee aina yhden viikon samaa vuoroa, ensin iltaa, sitten yötä ja sitten aamua. Sitten alkaa taas uudestaan. Se on ihan hyvä juttu, niin me nähdään isukkia muinakin vuorokaudenaikoina kesällä kuin esimerkiksi vain iltaisin jatkuvan aamuvuoron jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.