keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Aika juoksee

Voi vitsit, miten nopeesti päivät kuluukaan! En oikeasti ehdi istumaan alas ja kirjoittamaan blogia päivällä, mutta nyt tulee pikasesti meidän kuulumiset. Pitäis oikeesti olla jo nukkumassa, huomenna taas väsyttää.

Aamulla Antti alkaa hihhuloimaan neljän ja kuuden välillä, eikä sitä meinaa saada millään uudestaan nukkumaan. Onneksi se kuitenkin lopulta tahtojen taistelun jälkeen sammuu vielä uudestaan ja saadaan nukkua ainakin kahdeksaan saakka. Se on tosiaan tarpeen, koska vauva syö nyt öisin neljä-seitsemän kertaa. Oon aamusin superhyperväsynyt, koska en todellakaan oo mikään aamu-/yöherätyksien ystävä. Öisin nukahtelen jopa istualleni, kun imetän. Jos imetän makuiltaan niin nukahdan 100% varmasti ja sit maito sotkee joka paikan. Onneks tää on vaan se kolmannen viikon tiheän syömisen kausi, jolloin vauva lisää maidontuotantoa. Pitäis viikon-parin päästä jo löytyä normaalimpi rytmi ja parin kuukauden päästä ei tartte herätä enää kun pari kertaa yössä. Ainakin oppikirjan (ja isoveljestä saadun kokemuksen) mukaan näin :D. Aamupäivän reipas tunnin vaunulenkki onneksi piristää mieltä ja sitten jaksaa loppu päivän taas olla supertehokas äiti!

Aamulla saatiin vauvan kanssa torkkua vierekkäin <3
 Vartalopäivityksiä tulee tästä lähtien harvemmin, jotta tuloksia on mielekkäämpää seurata. Palautumiskuva tulee kerran kuukaudessa ja paino kerran viikossa maanantaisin. Muita mittoja en edes ala ottamaan ennen kuin saan luvan alkaa urheilemaan.

Kolme viikkoa synnytyksestä
 Olen tehnyt aamupalaan sellaisen muutoksen lenkkipäiville, että ennen aamulenkkiä syön banaanin ja juon 5dl vettä ja lenkin jälkeen sitten syön joko puuroa, rahkasmoothien ja kahvin tai leipää puuron sijasta vähän kellonajasta riippuen. 


Lounaaksi syön aina proteiinipitoista ruokaa, jotta nälkä pysyisi pitkään poissa. 

 Päivä lounaan jälkeen jatkuu leikkien ja ulkoillen. Antti leikkii aina autoilla ja pihalla potkitaan palloa, ollaan hiekkalaatikolla tai käydään leikkipuistossa. 


Sitten onkin aika ottaa nokoset. Meen aina itsekin torkuille, kun Antti nukahtaa.


Paitsi jos vauva ei nuku :D


Jos herään ennen poikia, niin siivoilen ja katon telkkaria. Tänään kävin viimeistelemässä eilen väsäämäni kukkapenkin sillä aikaa, kun pojat vielä nukkui päikkyjä. Ja otin kuvan uudesta hiuväristä,joka tuli ihan vahingossa. Käytin hiuksiini sävyttävää hoitoainetta, värinä hopea, jotta saisin keltaisuutta pois. Oli kuitenkin käynyt sellainen kömmähdys, että purkissa oli väärä etiketti, ja sävy olikin ruskea. Soitin kyllä kyseiseen yhtiöön ja tein valituksen, mutta oikeasti tykkään tästä sävystä! Melkeinpä harmi, että se kuluu pois noin kuukaudessa.


Aina, kun vauva nukkuu, annan paljon huomiota Antille. Koitan myös ottaa Anttia mukaan kotiaskareisiin ja vauvan hoitoon mahdollisimman paljon, koska en halua Antin ajattelevan, että vauva on minulle häntä tärkeämpi. Vauvan ollessa hereillä en juuri ehdi muuta kuin imettää ja kantaa vauvaa. Vauva on todella huono nukahtamaan itsekseen, mutta sitä koitan kovasti nyt kuitenkin harjoitella, ettei tarvitse sitten koko lapsuus ikää nukuttaa pikkuveljeä syliin.


Tällaista meillä! Toivottavasti löydän enemmän aikaa parempien tekstien kirjoitteluun mahdollisimman pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.