torstai 3. huhtikuuta 2014

Rv.36+3 neuvola

Tänään oli neuvola-aika yhdeksältä. Oma terveydenhoitajani on lomalla, joten pääsin eräälle toiselle paljon mukavemmalle hoitajalle.

Pissa: puhdas (puhdas) 
Paino: 63,2kg (62,5kg) 
Painon muutos/vko: +700g (+535g) 
Turvotus: +/- (-)
Hb: ei katsottu, koska on ollut hyvä (129)
Verenpaine: 120/79 ja 109/77 (106/59 svo:lla) 
Liikkeet: ++ (+) 
Syke: ++135-160 (++140-154)
SF-mitta: 30cm (30cm)
Tarjonta: Rt2 (eli vauva nojaa oikealle)

Kaikki oli hyvin. Turvotusta on vähän tullut ja sen huomaa painonnousussakin, onneks verenpaine oli kuitenkin samaa luokkaa kuin raskauden alussa, niin ei tarvitse mistään raskausmyrkytyksestä olla huolissaan. Vauva on hoitajan mukaan laskeutunut lähtökuoppiinsa, muttei vielä ihan kiinnittynyt. Kannattaa kuulemma unohtaa laskettu aika, ja pitää yllä sellaista ajatusta, että vauva voi syntyä koska tahansa. Kiva tietää, kun ollaan sinne Töysäänkin lähdössä huomenna (matkaa meiltä noin 220km). Ei oo kuitenkaan sen kummemmin supistellut, rasituksessa ja levossa tulee kiristyksiä, välillä voimakkaampia ja välillä heikompia. Varsinaisia "menkkakipusuppareita" ei oo tullu kun pari hassua, eikä limatulppaa oo irronnu ollenkaan. Eli tuskin nyt tarvitsee ainakaan lähteä tän viikonlopun aikana vielä synnyttämään, katotaan ens viikolla sitten :P. Automatka voi kuulemma tärinän takia edistää paikkojen kypsymistä ja aiheuttaa enemmän lantiokipuja, mutta täytyy sitten pitää muutama tauko matkalla.

Olisin saanut uuden ajan jo ensiviikolle, mutta olis tarvinnu taas mennä jollekin ihan tuntemattomalle hoitajalle, joten otin seuraavan ajan 15.4 tiistaille, kun oma hoitajani on palannut lomalta. Samaan aikaan on pojan 1½-v neuvola, eli mies joutuu taas yksin sinne Antin kanssa. Lopuks neuvolatäti vielä mietti, että mahdankohan enää omaa hoitajaani ehtiä näkemäänkään ennen synnytystä ja toivotti paljon tsemppiä synnytykseen. Kivaa kivaa !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.