maanantai 7. huhtikuuta 2014

37+0

Täällä aloitellaan uutta raskausviikkoa vielä yhtenä kappaleena. Tänään vauva on täysiaikainen! Laskettuun aikaan on kolme viikkoa aikaa, mutta todella TODELLA toivon, että pikkunen syntyy heti, kun on siihen valmis. Mun lantio halkee kahtia minä hetkenä hyvänsä ja nukkuminen on tuskaa.

Töysän reissu meni mukavasti, eikä sen kummempia supisteluja tai kipuja ollut kuin muutenkaan. Lauantaina päivälenkin jälkeen vauva mylläsi itseään vieläkin alemmas lantioon, minkä takia tuli tosi kipeitä vihlaisuja, mutta muuten kaikki on ollut samanlaista.

Eilen tilattiin meille uusi läppäri ja sen pitäis saapua muutaman päivän sisällä. Oon innoissani, blogin kirjottamisesta tulee PALJON mukavempaa, kun ei tarvitse aina häätää miestä telkkarin edestä, eikä tihrustaa pientä tekstiä huoneen toiselta puolelta (läppärin näyttö on meillä edelleen kaapelilla yhdistettynä telkkariin).

38. raskausviikko

Sikiön paino: 2950 g 
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 33 cm 
Koko pituus: 46 cm
SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 35 viikkoa vanha. Nyt sen kehityksessä tapahtuu lähinnä vain hienosäätöä. Sikiö jatkaa pulskistumistaan ja on pian valmis syntymään. Lasta ei enää pidetä ennenaikaisena, jos se syntyy tämän viikon alun jälkeen.
Viimeiset viikot sikiö kasvaa hitaammin, pojat hieman nopeammin kuin tytöt. Kinakerros on häviämässä, mutta osa siitä jää vauvan iholle ja auttaa synnytyksessä: öljymäinen voidekerros helpottaa sikiön kulkua synnytyskanavan läpi.
NAINEN
38. raskausviikko
38. raskausviikko

Käytä mahdollisuuksiasi! Olet vapaa käyttämään päivät haluamallasi tavalla. Ja sitä vapautta tarvitset. Jotkut hieman pelkäävät, että päivistä tulee pitkiä ja odotusaika alkaa tuntua entistäkin pidemmältä. Tottakai niinkin voi käydä.
Useimmat kokevat kuitenkin nämä viikot erittäin arvokkaina ja tarpeellisina. Rauha laskeutuu, ja keho saa tarvitsemaansa vaihtelua ja lepoa. Mielen voi täyttää kokonaan muilla asioilla kuin työllä. Monet odottavat äidit kertovat, että eivät oikein pysty ajattelemaan muuta kuin sitä, mikä on aivan välttämätöntä valmistautumiseen. Seuraavat viikot ovat sinun – joten tee mitä haluat! Jos olet uupunut lepää, jos kaipaat liikuntaa ja raitista ilmaa, tee pitkiä kävelyretkiä!
Näihin aikoihin useimmat naiset haluaisivat raskausajan viimeinkin päättyvän. Jotkut siksi, että heillä on vaivoja, toiset koska he haluaisivat vartalonsa palaavan entisiin mittoihinsa. Nekin, jotka muutama kuukausi sitten viihtyivät hyvin vatsansa kanssa ja toivoivat ihanan odotusajan jatkuvan vaikka ikuisuuden, alkavat yhtäkkiä toivoa, että raskaus loppuisi tähän paikkaan. Ja ne, jotka eivät ole halunneet tai uskaltaneet ajatella synnytykseen asti, muuttavat usein asenteensa tässä vaiheessa. Juttelepa vatsassasi olevan lapsesi kanssa, kun se on hereillä. Kerro vaikka ajatuksistasi synnytyksen suhteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.