perjantai 28. maaliskuuta 2014

Rv.35+4 synnytysvastaanotolla

Tein illalla ennen nukkumaanmenoa liikelaskentaa neuvolan ohjeiden mukaisesti. Liikkeitä tuli vähemmän kuin tavallisesti, tunnin aikana noin kahdeksan. Kävelin hetken, söin iltapalaa ja join kaakaota ja aloitin alusta. Liikkeitä tuli toisen tunnin aikana kuusi. Aamulla jatkoin laskemista 45 minuuttia, eikä liikkeitä edelleenkään tullut kuin viitisen kappaletta. Päätin sitten käydä varmuuden vuoksi tarkastuttamassa vauvan voinnin synnärillä, vaikka eilen neuvolassa kaikki oli hyvin. Soittelin sinne yhden aikaan ja pyysivät tulemaan paikalle heti kun ehdin.

Olin Taysilla joskus varttia vaille kolme. Ilmoittautumisen jälkeen minut pyydettiin samantien svo:n tarkkailuhuoneeseen, jossa myös synnyttävät äidit käyvät ensin käyrillä makaamassa. Tuli nostalginen fiilis, kun pääsin samaan verhokoppiin, jossa olin Anttia synnyttäessäni :D. Kätilö kytki minut sikiön sykekäyrään ja johonkin toiseen myös. Liikkeitä piirtyi käyräänkin melko vähäisesti, mutta sykekäyrä oli erinomainen. Muutama supistuskin näkyi käyrällä, joista suurinta osaa en edes huomannut itse. Hetken päästä lääkäri otti minut huoneeseensa ja ultrasi vauvaa ja istukkaa. Istukassa ei ollut mitään vikaa ja vauvakin näytti ultran perusteella voivan erinomaisesti! Lääkäri ei sitten oikein muuta syytä osannut vauvan laiskuuteen sanoa kuin, että on kohtelias poika, kun ei halua äitiä töniä. Hän sanoi myös, että vauva voi myös levätä näillä viikoilla enemmän painon keräämisen ja syntymään valmistumisen vuoksi. Onneksi kaikki oli hyvin, alkoi jo vähän huolestuttaa, kun liikkeet ovat niin kovasti vähentyneet viimepäivinä. Mutta kyllä kannatti käydä tarkistuttamassa, nyt voin ainakin ihan huoletta odottaa synnytystä ja olla varma vauvan terveydestä. Hoitajakin sanoi, että synnärillä käynti liikkeiden hiljenemisen vuoksi ei ole koskaan turhaa. Heillekin jää hyvä mieli, kun äidit lähtevät kotiin helpottuneina. Täytyy kuitenkin mennä heti takaisin, jos liikkeet alkavat uudelleen huolestuttaa. Nyt jatkan kuitenkin vauvan täysiaikaisuuden odottelua huolettomana!

Antista täytyy nyt sen verran kertoa, että on uhmaikä alkanut vahvasti jo nostaa päätään! KAIKKI kielletty on tosi kivaa, varsinkin sen jälkeen, kun äidiltä on jo pinna loppunut. Pöydille on kiva kiivetä, roskiksia on kiva tonkia ja sit on kiva lyödä äitiä naamaan. Mut tätäpä itse kerjäsin, kun päätin hankkia lapsia, eikä tuota höpöttäjää voi siltikään olla rakastamatta <3.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.