torstai 27. maaliskuuta 2014

Rv.35+3 ja neuvola

Neuvola-aika oli tänään yhdeksältä.

Pissa: puhdas (puhdas) 
Paino: 62,5kg (61,2kg) 
Painon muutos/vko: +535g (+241g) 
Hb: ei katsottu, koska on ollut hyvä (129)
Verenpaine: 122/72 (99/75) 
Liikkeet: + (++) 
Syke: ++140-154 (++)
SF-mitta: 30cm (25-26cm)

Ei oo turvotuksia

Paino oli noussut mukavasti, nyt vauva lihoo sen parisataa grammaa viikossa niin mullakin paino nousee reippaammin. Turvotuksia ei ole, ei oo ollut koko raskauden aikana. Neuvolatäti ihmetteli tuota edelliskerran neuvolalääkärin kirjaamaa kohdunpohjan korkeutta ja huolestui vähän. Tällä kertaa se oli kumminkin jo noussut hienosti keskikäyrälle ja kuten hänelle itsekin sanoin, niin vauva kyllä kasvaa täysin normaalisti. Käsikopelolla tätsä sanoi vauvan olevan siro, mutta mitä muuta vois odottaakaan, kun olen melko pienikokoinen (hehheh, itsetunto nousi samantien) itsekin. Hän veikkasi, että lääkäri(harjoittelija?) oli mitannut väärin. Vauva on myöskin kuulemma jo laskeutumassa, pää on tippunut lantioon ja sen kyllä huomaan kävellessä ikävinä terävinä pistoksina. Hän sanoi, että vauvan ei tarvitse kuin vähän enää laskeutua ja minun saada muutama keskivertoa voimakkaampi supistus niin tämä raskaus oli sitten luultavasti siinä :D, Jännää!Kerroin neuvolatädille, että viimepäivinä poitsu on ollut kovin vaisu verrattuna aiempaan. Entinen 24/7 ikiliikkujani ei ole montaakaan kertaa päivässä ilmoitellut itsestään, ja illalla tekemäni liikelaskennan aikana (2h) liikkeitä ei tuntunut kuin pari. Sykeääniä kuunnellessa jätkä kuitenkin innostui ja aloitti oikein kunnon diskojytinät ja neukkutädin anturi vaan muljahteli mahan päällä. Sain kuitenkin vakavan kehotuksen jatkaa liikelaskentaa tänään nukkumaanmennessä ja huomenaamuna. Jos liikkeitä ei taas tulisi suositusten mukaista määrää (vähintään 10 liikettä kahdessa tunnissa) niin olisi käytävä Taysin synnytysvastaanotolla liikekäyrillä makaamassa. Vauvan sykeäänet olivat mittauksen alussa melko hitaat (120), mikä voi johtua siitä, että päikkärit oli kesken. Ne kun kuitenkin nousi tuonne 154:ään. 

Tänään multa otettiin myös B-streptokokkinäyte, joka viime raskaudessa oli positiivinen. Saan tuloksen seuraavalla neuvolakäynnillä, joka onkin jo viikon päästä. Oma neuvolatätini on silloin lomalla, mutta sain erään toisen oikein mukavan tädin hänen tilalleen. 

Vois parin viikon sisällä alkaa miettimään sairaalakassin pakkaamista ja niitä vihoviimeisten hankintojen tekemistä. Vauvalta puuttuu vieläkin oma amme ja vaipat, meillä ei oo vaunuihin sisaristuinta Antille eikä mulla oo siteitä jälkivuotoa varten. Muutama liivinsuojus on jäänyt viime keväältä vielä talteen, niitäkin olis vielä ostettava. Tuttipulloa ja tutteja ei hankita ennen kuin tarvitaan, koska niitä ei ole tarkoitus käyttää ollenkaan, tuttipullojakin vasta sitten vieroituksen yhteydessä(tai jos tarvii kuuman ilman takia vettä juottaa pullosta). Jos ihan pakkotilanne tulee niin vauva voi juoda korviketta/vettä Antin vanhoista pulloista, ne täytyis vaan keittää ensin.Tutteja meillä ei oo, kun Antti vierotettiin niistä jo tosi pitkän aikaa sitten. En olis halunnu alottaa Antillekaan tutin käyttöä ollenkaan, mutta mies ja mummit oli eri mieltä asiasta, ja yhtenä päivänä pojalla olikin tutti ykskaks suussa.. :D Nyt kyllä pidän pääni! 

5 kommenttia:

 1. Heippa! :) Löysin sattumalta sun blogin blogilistalta ja ajattelin lukaista läpi. Liityin lukijaksi ja jään seuraamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, moi vaan! :D Tervetuloa!

   Poista
 2. Anonyymi28/3/14

  Oon tässä lukenu sun blogii jo vähän aikaa. Laskettu aika samana päivänä. Mulla tosin vasta ensimmäinen lapsi tulossa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kuulla! :) Sulla on sit varmaan paljon pienempi massu kun mulla, jos on eka raskaus vasta (:

   Poista
  2. Anonyymi29/3/14

   No kuvista ku kattoo nii sanoisin että joo.. :) Viime neuvolassa sf-mitta oli 34 (viikolla 34+3) ja kuvista päätellen ollaan suunnilleen samankokosii näi muuten. :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.