sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Viikonloppua

Perjantai-iltana Antti auttoi ahkerasti iskää valmistautumaan lauantain SRA-treeneihin. Mä sain hetken omaa aikaa, ja päätin käyttää sen pelaamalla Sims 3:sta. Se kuitenkin tyssäs taas siihen, että rakensin talon ja sit ei enää kiinnostanu :D. Kahdeksan aikoihin Aleksi lähti kavereiden kanssa Mama'siin ja me jäätiin Antin kans kattomaan The Voice of Finlandia. Mun alaselkää poltteli ja särki tosi paljon illalla, mutta supistuksia ei tullu ihan kauheesti. Viime raskaudessa mun selkää poltteli ihan raskauden lopulla supistusten aikana, nyt poltteli vaikkei edes kokoajan supistellu :D. Se oli tosi outoo.

Oon NIIN katkera mun miehen hiuksista! Ne kasvaa hurjaa vauhtia ja on superpaksut :D.

Lauantai-aamuna Aleksi lähti SRA-treeneihin ennen, kun me oltiin edes herätty Antin kanssa. Heräiltiin vasta kymmenen aikaan, syötiin vähän aamupalaa, laitoin ruoan tulemaan ja sillävälin siivosin. Vaihdoin Antin sänkyyn lakanat, kun niihin oli päässy läikkymään maitoa. Huomasin samalla, että patjansuojustin haisi ihan kamalalle, samoin Antin tyyny ja täkki. Ne oli pakko heittää pesuun. Suojasin Antin patjan tuorekelmulla ja pyyhkeellä, en halua riskeerata, että kallis patja joutuu kosketuksiin erinäisten eritteiden kanssa :D.

patja kelmutettu

pyyhe, lakana ja täkki päälle, ja valmista tuli!

Sitten syötiin, käytiin ulkona ja Antti meni päiväunille. Tein jauhelihakastiketta ja perunaporkkanamuusia Antille ja itelleni otin erikseen jauhelihaa ilman kastiketta, jota oli tarkotus syödä salaattin ja muusin kanssa. Mulle tuli jauhelihasta kuitenkin tosi äklö olo jo sillon, kun paistoin sitä, eikä sen syömisestä tullu yhtään mitään. En tajuu, aiemmin oon kuitenkin tykänny jauhelihasta. Nyt yhtäkkiä en voikaan sietää sitä! Annoin jauhelihat koiralle ja söin muusin ja salaatin.
Antin päikkäreiden aikana siivosin keittiön ja pyyhin pölyt. Joskus kahden aikaan mun äiti ja sisko tuli käymään kahvilla, äiti toi mulle valkosia tulppaaneita.


Kolmen aikaan Aleksikin tuli kotiin. Vihdoin sain rojahtaa sohavalle, nostaa jalat koholle ja kattoo telkkaria! Eilen tuli 9 kuukauden odotus -niminen ohjelma, jota oon seurannu, katoin sen ja sitten laitettiin sauna lämpiämään. Syötiin iltaruokaa, saunottiin, katottiin putous ja sitten Antti meni nukkumaan ja mä menin lukemaan sänkyyn. Kahdentoista aikaan komensin Aleksin hieromaan mun selkää, että saan unta. Sehän tepsi, nukahdin pian sen jälkeen :). Nukkuminen on ollu vähän helpompaa nyt, en tajuu miks tossa oli sellanen tosi hankala vaihe. Kääntyminen yms toki sattuu niiden liitoskipujen takia, mutta jalat ei enää puudu niin herkästi. Toivottavasti pystyisin nyt muutaman viikon ainakin vielä nukkumaan niin kun pikkuvauva, koska ne ihan viimeset viikot ja synnytyksen jälkeinen aika vie voimia. Se on onnellista, mutta väsyttävää aikaa. Mä kuitenkin odotan sitä jo tosi innolla! Oon sen jo monta kertaa sanonutkin, mutta se vaan on niiiiiiin ihanaa sitten 37 viikon jälkeen alkaa odotella kaikkia mahdollisia synnytykseen viittaavia oireita, niinkun limatulpan irtoomista, supistuksia, vauvan lasketutumista jne. 37 viikon alkuun on aikaa onneks "enää" 6 kokonaista viikkoa aikaa :D. Huomenna alkaa rv.31, rv.32 maanantaina mulla on neuvolapsykologikäynti, sitten tulee rv.33 ja ollaan jo maaliskuussa ja mun varhennettu äitiysloma alkaa. Sitten IHANA rv.34, kun mulla on neuvolalääkäriaika ja saman viikon sunnuntaina on meidän hääpäivä. Sillon maanantaina nään pikkumiehen, saan kokoarvion, kuulen kohdunsuun tilanteen ja näen, onko hän jo kääntynyt silloin pää alaspäin! Nyt vielä taitaa olla pää ylhäällä, kun potkut tulee alas ja kylkikaarissa tuntuu sellasta puskevaa tunnetta välillä. Siitä lähtien neuvolakäynnit alkaa olla jo kahden viikon välein, ja viikolta 38 viikon välein.

Antti on muutamana yönä heräillyt useamman kerran, eikä ole nukahtanut takaisin kuten yleensä. Kakkakin on ollu löysää ja on ollu vaippaihottumaa. Koitin perjantaina soitella Antin neuvolatädille ja kysyä, voisko johtua laktoosi-intoleranssista, mutta en saanut ketään kiinni. Annettiin sit mun laktoositonta maitoa, ja heti seuraavana yönä Antti nukkui taas tyytyväisesti koko yön. Kakka oli vielä eilen aika löysää, mutta Antti ei oo enää heräilly öisin ja ihottuma on parantunu. Ilmeisesti sille oli tullu maha kipeeks tavallisesta maidosta. Maanantaina soitan uudestaan lastenneuvolaan ja kysäsen, että kuinka sen vois testata. Mä käytän ite laktoositonta maitoo, koska mun maha menee ihan sekasin ja kipeytyy tavallisesta, en oo kuitenkaan käyny koskaan testeissä. Toivottavasti syy olis se laktoosi-intoleranssi, niin ei tarviis rueta mitään muuta syytä sitten hakemaan. Sen kanssa on kuitenkin nykyään niin helppoa elää, kun kaikesta on laktoosittomia versioita.

Tänään heräsin 9:36, ja Aleksi nukku mun vieressä, vaikka sen piti olla varttia vaille kymmenen pihalla odottamassa, että kaveri hakee sen asemessuille! :D Se sitten sinkos sängystä ylös, puki ja lähti. Noustiin Antin kans samalla. Melko samalla kaavalla meni tääkin aamupäivä, kun eilinen. Aamupala, siivous, ulos, ruoka ja Antti päikkäreille.

Nyt Antti heräilee ja höpöttää huoneessaa, duty calls!

Ainiin, mun hiukset on kasvanu jo niin paljon, että saan ne taas ponnarille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.