maanantai 17. helmikuuta 2014

30+0

Kympit paukkuu! Viimeiset kymmenen viikkoa poksahti vauhtiin tänään, ja täällä odotellaan into piukeena sitä neukkulääkäriä. Oon koittanut saada ajatuksia muualle, ja koittanu miettiä tuleville viikoille ohjelmaa.

Aamu meni taas peruskaavalla: herättiin puoli yhdentoista aikaan, syötiin vähän aamupalaa, mies lähti töihin, tein ruoan, syötiin, Antti päikkäreille ja Antin herättyä syötiin välipalaa. Kolmen jälkeen lähdettiin leikkipuistoon. Matkalla sinne oli enemmän vettä kun paljasta maata, on varmaankin ostettava soutuvene. Onneks kiikut ja liukumäki oli sen verran kuivia, että pikasella pyyhkimisellä niitä pysty ihan hyvin käyttämään.


Pakollinen hankinta Antille, joka täytyy tehdä ihan lähipäivinä, on KURAHOUSUT!

Ei huolta, ei Antti istunu maassa kun muutaman sekunnin!
Leikkipuistosta lähdettiin vielä puolen tunnin kävelylenkille, mikä oli kyllä virhe. Tuli taas pissahätä puolessa välissä :D. Jokke oli ihan kuranen leikkipuistossa riehumisen jälkeen, joten mentiin kaikki yhtäaikaa pesulle, Antti kylpyyn ja mä menin koiran kanssa suihkuun. Onneks se tykkää olla suihkussa! Suihkun jälkeen mentiin sohvalle löffäämään ja kattomaan telkkaria. Oltiin kaikki kolme ihan puhki! Jokke paineli samantien meidän huoneeseen nukkumaan ja torkahdeltiin Antin kanssa sohvalle. Puoli kuudelta alettiin kuitenkin olla jo niin nälkäsiä, että raahauduttiin syömään iltaruokaa. Antin peppu alkoi tänään taas punottaa tosi pahasti. Se tuli sohvalle makaamaan mun jalkojen päälle vatsalleen, ja meinas nukahtaa taas, kun sivelin sen selkää :D. Sit iskä tuli kotiin (onneks) niin ei menny yöunet piloille. Mut voi kun se peppu sitten olikin kipee! Ihan punanen ja Antti vaan itki, kun vaihdettiin vaippa. Täytyy lopettaa sibicortin käyttö, kun se tuntuu nyt vaan pahentavan sitä ja siirtyä taas sinkkivoiteeseen ja talkkiin. En ymmärrä mistä se nyt taas johtuu, Antti saa kuitenkin päivisin olla ilman vaippaakin. Ehkä sen iho ei tykkää lidlin vaipoista? En saanut tänäänkään lastenneuvolasta ketään kiinni. Huomenna vielä koitan soittaa sinne, jos ei vastaa niin soitan terveyskeksuksen puolelle ja kysyn niistä laktoosi-intoleranssikokeista.

Vaipoista tuli mieleen, että Antti halus tänään kaks kertaa mennä ite käymään potalla! :D Olin jo komentamassa sitä pois vessasta (osaa avata oven jo itse), mut huomasin, että sehän taitaakin haluta potalle istumaan. Ei sinne aina mitään tule, eikä Antti malta istua siinä kun parin laulun tai lyhyen kirjan verran. On kuitenkin hyvä juttu, että osoittaa itse kiinnostusta pottailuun!Tänään tosiaan alkoi 31.raskausviikko eli virallisesti ollaan kolmosella alkavissa! Uusia vaivoja ei oo tullu, mutta mielialavaihtelut senkun pahenee pahenemistaan! Varsinkin, jos oon ollu liian kauan syömättä (vaikkei oliskaan nälkä), niin sillon oon kyllä välillä kun perseeseen ammuttu karhu. Antti ei kuitenkaan joudu altistumaan mun kiukuttelulle, vaan useimmiten mun miesparka joutuu kuuntelemaan kaikenlaisia käskyjä ja lattialla lojuvat tavaratkin saa usein kunnian toimia mun kiukun kohteena. Anttia odottaessa mulla ei ollu ollenkaan hormoneista johtuvaa mielialavaihtelua, eli tää on aika pelottavaa. Käy miestä sääliks. Mutta onneks näitä ei oo koko päivää, yleensä illalla, kun oon väsyny muutenkin ja jos verensokerikin on laskussa. Mut hei, ENÄÄ kymmenen viikkoa jäljellä!

31. raskausviikko

31. raskausviikko
Sikiön paino: 1600 g 
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 26,5 cm 
Koko pituus: 36 cm
SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 28 viikkoa vanha. Aivojen pintakerroksen aivopoimut kehittyvät. Tutkijoiden mielestä älykkyys on lähtöisin tästä uloimmasta aivokerroksesta. Poimuttuneessa pintakerroksessa aivosolujen määrä maksimoituu, kun sen pinta-ala kasvaa. Sikiön aivot kontrolloivat rytmisiä hengitysharjoituksia ja sikiö säätelee itse lämpötilaansa!
Untuvakarvoitus alkaa hävitä, mutta säilyy pisimpään selässä ja olkapäillä. Sikiöllä on nyt kunnon hiukset päässä. Ihonalainen rasvakerros paksuuntuu ja silottaa ihon. Rasva eristää ja toimii energianlähteenä.
Sikiö liikkuu niin paljon kuin mahdollista rajoittuneessa tilassa. Se potkii jaloillaan ja jyskyttää käsillään. Jotkut sikiöt alkavat nyt kääntää itseään pää alaspäin. Tämän huomaat kun sikiö potkii ja jyskii palleaan ja kylkiluihin ja pää painuu kohti lantionpohjaa.

NAINEN31. raskausviikko
Enää 10 viikkoa jäljellä! Oletkohan sinä yksi niistä, joihin äkkiä iskee aikapula? Niin paljon pitäisi tehdä ennen kuin vauva syntyy… 
Hermosi voivat olla kireällä ja et ihan aina jaksa olla kärsivällinen kumppanisi kanssa. Ehtiikö tässä tehdä kaiken sen, mikä oli tarkoitus, ennen kuin lapsi syntyy? Yhtäkkiä täytyy ruveta siivoamaan kaappeja ja laatikoita, kellaria ja ullakkoa. Nauti energiasta ja touhua vapaasti, mutta muista, että päivä se on huomennakin.
Jos olet alkanut tuntea kipuja lantiossa, voi kiireinen päivä kostautua. Jos pystyt säännöstelemään energiaasi, pystyt ehkä nauttimaan siitä paremmin. Naiset, jotka ovat kokeneet lantion löystymisen, tietävät sen.
Joitakin vaivaavat myös suonikohjut. Suonikohjut ovat perinnöllisiä,mutta ne voivat ilmestyä myös raskausaikana, kun hormonit pehmentävät suonenseinämien läpät. Yritä olla seisomatta kerralla pitkää aikaa. Jos pystyt istumaan jalat vatsaa korkeammalla, on se hyväksi avuksi. Silloin veri virtaa helpommin takaisin sydämeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.