tiistai 14. tammikuuta 2014

Synnytystoivelista

Mitä enemmän viikkoja kerääntyy, sitä enemmän mietiskelen synnytystä. Vaikka siihen onkin vielä aikaa, odotan sitä jo innolla! En pelkää sitä yhtään, en pelännyt Antinkaan synnytystä. Luonto hoitaa sen minkä on hoitaakseen. Antin synnytyksestä jäi kuitenkin muutamat pikkujutut kaivelemaan mieltä, ja mietiskelin, että olisko synnytystoivelistasta mitään apua niiden korjaamiseen kekkosen (hehee) synnytyksessä. Luin Bebesinfon sivuja, ja siellä törmäsin tällaseen synnytystoivelistan malliin: http://www.bebesinfo.fi/sivu.php?artikkeli_id=110. Tässä on toiveita, joita itse haluaisin otettavan huomioon synnytyksessä.


 1. En halua, että minulle tarjotaan kivunlievitystä (ilokaasua, puudutuksia ym.) Tiedän, että ne on olemassa. En aio käyttää lääkkeellistä kivunlievitystä, koska selvisin ensimmäisestäkin synnytyksestä ilman. Tilanteen muuttuessa, osaan pyytää niitä ilman jatkuvaa tyrkyttämistä.
 2. Sänky ei saa olla keskellä huonetta!! Viimeksi oli, ja olo oli kuin teurastamolla.
 3. Toivon, että valot pidetään hämäränä koko synnytyksen ajan, erityisesti vauvan synnyttyä.
 4. Haluan, että minulle kerrotaan KAIKESTA mitä, minulle annetaan/tehdään ENNEN kuin se annetaan/tehdään. Viimeksi kätilö ei esimerkiksi sanonut sanallakaan oksitosiinipiikin laitosta, tuikkasi sen vain reiteeni vauvan synnyttyä. Kun kysyin, että mitähän nyt teit, niin sanoi että hoputtaa jälkeisvaiheen alkamista, vaikka vauvan syntymästä oli ehkä puoli minuuttia aikaa! :O
 5. En halua episotomiaa, mieluummin repeän vähän. Spontaanisti syntynyt pieni repeämä paranee nopeammin kuin episotomiahaava.
 6. En halua, että minua hoputetaan pesulle ennen kuin olen itse valmis. Viimeksi pyörryin suihkuun.
 7. Vauvalle EI saa antaa korvikemaitoa/vettä tuttipullosta, ellei ole ihan pakko. Ei myöskään tuttia.
 8. Haluan liikkua mahdollisimman vapaasti avautumisvaiheen aikana.
 9. En halua, että istukan irtoamista hoputetaan oksitosiinipiikillä, vaan toivon voivani imettää vauvaa ja näin antaa kehon tuottaa luonnollisesti oksitosiinia jälkeisten syntymiseen.
 10. Toivon, että minua hoitava kätilö ehtii synnytyshuoneessani keskittymään minuun ja olemaan tukenani, viimeksi tuli sellainen olo, että vauvat ovat vain jotain liukuhihnatuotantoa. Haluaisin kuitenkin olla huoneessa mahdollisimman paljon vain mieheni seuranani ja toivon, että sisätutkimuksia tehtäisiin mahdollisimman vähän.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitti! :D Aika vaativa Tayssin kätilöitä kohtaan, täytyy muokata vähän ystävällisemmäks ennen synnytystä ^^.

   Poista
 2. Eksyin blogiisi Googlen kautta: kirjoittelin nimittäin juuri itse synnytystoivelistaa ja ajattelin selvitellä, mitä olen unohtanut. :D TAYS:ssa osataan mun kokemukseni aika hienosti ottaa huomioon meidät vaikeat ja vaativat asiakkaat, jotka esitämme toiveita, pyyntöjä ja vähän vaatimuksiakin synnytystemme suhteen. Kätilö huomaa, että synnyttäjä on perillä aiheesta, jolloin palvelu paranee kummasti.

  Jäänpä tänne seurailemaan, miten teidän keväänne etenee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Tervetuloa seuraamaan :). Mulla ei viimeks ollut minkäänlaista listaa niille, joten ajattelin nyt kokeilla sitä :D Hyvä juttu, jos se oikeesti sit huomioidaan! :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.