sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Rv.25+0

25+0 eli 26. raskausviikko alkaa nyt maanantaina. Aika menee välillä ihan hurjaa vauhtia ja välillä tuntuu, ettei se kulje ollenkaan. Ollaan nyt viime viikon aikana tehty samoja juttuja kun aina, eli perus arkea. Oon kuitenkin vähän lisännyt liikuntaa ja alkanu panostaa kasvisten määrään. Oon syönyt kyllä sen puoli kiloo päivässä, mikä on suositus, mutta nyt oon lisännyt enemmän vihreitä kasviksia (salaattia, kurkkua, avocadoa, parsakaalia jne.), koska aloin taas korvaamaan niitä makeilla hedelmillä :D. Miten niin sokerihiiri? Viikko sitten sunnuntaina tehtiin Antin ja koiran kanssa reilu kuuden kilsan lenkki, keskiviikkona käveltiin nelisen kilsaa leikkipuistossa käynnin jälkeen ja perjantaina myös. Sit  oon kans kahvakuulaillu jonkun verran ja keskittyny lantionpohjanlihaksiin iltasin ennen nukkumaanmenoo. Nämä siis sen lisäksi, että tehdään niitä koiranulkoilutuslenkkejä useesti päivässä. Ne on sellasia 15-45 min. Usein tehdään aamulla 20 minuutin lenkki, että koira pääsee eroon yöpissoista ja yökakoista. Sitten ruuan jälkeen mennään vähän pidemmälle, tai jos mennään leikkipuistoon niin koira saa juosta siellä vapaana mielin määrin. Illemmalla sitten Antin päikkäreiden jälkeen tehdään taas 20min lenkki (käyn usein tässä saman reitin kun aamulla, ja siinä menee noin 20min.) ja sitten ihan viimesenä vielä lyhyt 5-10min pissatuskakatus. Nyt oon korvannut tota pitempää päivälenkkiä ja illan 20min lenkkiä noilla pidemmillä lenkeillä, ja täytyy kyllä sanoo, että oon saanu siitä tosi paljon energiaa aina seuraavalle päivälle! Ton kuuden kilsan jälkeen kyllä supisteli ja jalat tuntu turvonneilta, niin ei ehkä niin pitkää enää tehdä :D. Toivottavasti tällanen urheilumäärä riittää tekemään synnytyksestä hieman helpomman ja palautumaan siitä nopeemmin :).

Tuotiin tänään Aleksin kanssa vauvanvaatehyllyksi tarkoitettu hyllykkö varastosta meidän huoneeseen. Aion pyyhkiä sen huomenna pölyistä puhtaiksi ja laitan vauvanvaatteet siihen jo valmiiks :). En millään malttais odottaa niitä viimesiä viikkoja, kun jännitetään vaan, että milloin synnytys alkaa! Tekis mieli vaan hehkuttaa kaikille miten onnellinen oon, miten ihanan mies ja lapsi mulla on, ja miten paljon mä rakastan kaikkia, masukkia myös. Mammahormonit jyllää :D.


26. RASKAUSVIIKKO
Sikiön paino: 800 g
Sikiön pituus päästä peppun (CRL): 22 cm
Koko pituus: 30 cm
SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 23 viikkoa vanha. Silmäripset ilmestyvät luomiin tällä viikolla ja silmät alkavat pian räpytellä. Aivot kasvavat edelleen nopeasti ja pitempiä hiuksia alkaa kasvaa päähän. Sikiö näyttää sopusuhtaiselta pieneltä minivauvalta.
Ennenaikaisesti syntyvällä lapsella on jo suuret mahdollisuudet selviytyä, jos se syntyy nyt ja kaikki apukeinot otetaan käyttöön. Mahdollisuus turvalliseen synnytykseen kasvaa jokaisena päivänä, jonka sikiö on kohdussa. 

NAINEN26. raskausviikko
Nyt voit tuntea sikiön liikkuvan ja potkivan joka päivä. Niin pitääkin olla, sillä se on varmin merkki siitä, että kaikki on hyvin! Sikiön lihakset vahvistuvat, ja koska kohdussa on yhä hyvää tilaa liikkua, sikiö käyttää sen hyödykseen. Se istuu ylösalaisin jalat ristissä, heittäytyy taaksepäin, polkee jaloillaan, tekee kuperkeikkoja ja konttausliikkeitä… Iloitse jokaisesta liikkeestä: elämäsi aikana et pääse osalliseksi tästä kokemuksesta kovin usein.
Tiesitkö, että pitkään jatkunut päivittäinen stressi voi tehdä sikiön levottomaksi? Kuuntele kehon viestejä ja lepää aina tarvittaessa! Vedä syvään henkeä ja täytä itsesi uusilla ajatuksilla. Suo itsellesi miellyttäviä kokemuksia joka päivä, ja anna ajatuksillesi vapaus vaeltaa kauas mielikuvituksen maailmaan.
Kehosi on ainutlaatuinen. Jokainen odottava äiti on eri muotoinen ja kokoinen. Vältä turhia vertailuja muihin. Ole ylpeä kehostasi ja iloitse sen muutoksista. Vyötärön ympärys on aivan eri lukemissa kuin ennen, mutta vain tilapäisesti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.