keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Raskausviikko 27

Maanantaina alkoi 27. raskausviikko. Vatsa alkaa olla jo sen verran korkealla, että iltasin on välillä hankalaa hengittää ja sängyssä on vaikee pyöriä entiseen malliin. Antin raskaudessa tällasta oli vasta ihan lopussa, joskus 35. viikon jälkeen.. Mulla on edelleen niitä lieviä lantionlöystymisoireita, sattuu öisin ihan sikana kääntyä sängyssä. Sama juttu, jos erehtyy nousemaan tuolista liian nopeesti, tuntuu, että lantio halkee kahtia.
Rv.26+2
Eilen Aleksilla oli vaan lyhyt työpäivä, se pääsi jo kymmeneltä aamulla kotiin. Oltiin herätty antin kanssa puol kymmenen aikoihin. Syötiin aamupalaa ja sit Antti piirteli olkkarin lattialla ja tyhjensi keittiön alalaatikoita sillä aikaa, kun mä kahvakuulasin. Nyt on korkee aika alkaa ees jotenkin ylläpitää lihaskuntoo, etten ihan rapistu synnytyksen jälkeen (ja että synnytys menis mahd. iisisti).  Tein samoja liikkeitä, jotka oli jääny mieleen viimekeväisistä kahvakuulajumpista, tosin vatsalihasten kanssa täytyy nyt vähän soveltaa, alkaa toi maha olla vähän edessä. Tässä on ohjeita, itse toistin noita liikepattereita 40 minuuttia ja tein väliin myös muitakin liikkeitä, en pelkästään noita: http://www.fit.fi/kayttajat/timo-haikarainen/tehokas-kahvakuulatreeni. Koska mulla on supisteluherkkä kohtu, täytyy aika rauhallisesti ottaa urehilun suhteen. Ajattelinkin, että vois pari kertaa viikossa tehdä ton "pidemmän" kahvakuulatreenin vaihdellen niitä liikkeitä eri kerroilla ja sit kerran tai pari sellasen nopeatemposen, aineenvaihduntaa tehostavan HIIT treenin, joka tehdään ihan täysillä ja kestää yhteensä 15-20 minuuttia. Tänään tein sellasen, tällasella ohjeella:
Liiku ensin viisi minuuttia, jotta kroppa lämpenee. Voit tanssia, hyppiä tai tehdä vaikka aerobic-liikkeitä. Aloita sitten lihaskuntotreeni seuraavalla kaavalla:
20–30 sekuntia kyykkyjä (voi tehostaa hypyllä. Itse en, koska maha.)
10–15 sekuntia lepoa
20–30 sekuntia punnerruksia
10–15 sekuntia lepoa
20–30 sekuntia vatsarutistuksia
10–15 sekuntia lepoa
20-30 sekuntia jalkakyykkyjä
10-15 sekuntia lepoa

Tee peräkkäin 3–4  kierrosta. Pidä vauhti niin kovana, että et jaksa jatkaa yhtä liikettä puolta minuuttia pidempään. Jäähdyttele lopuksi viisi minuuttia esimerkiksi hölkkäilemällä tai tanssimalla.
Oli ihan mahtava olo ton jälkeen, tuntui just siltä, että nyt tuli oikeesti tehtyä jotain :D.
Kun iskä oli tullut kotiin, aloin laittaa ruokaa. Ruoan jälkeen lähdettiin ulos koko porukka. Oli liian kylmä mennä leikkipuistoon, mulla ja Antilla oli naamat ihan jäässä jo menomatkalla. Tehtiin sitten vaan joku puolentunnin kävelylenkki. On tosi nättiä, kun aurinko paistaa!


Loppuilta sitten vaan leikittiin, luettiin kirjoja ja katteltiin telkkaria. Mä menin jo joskus kymmenen aikaan sänkyyn, oon tosi väsynyt iltasin, vaikka herätään Antin kanssa aina vasta ysin jälkeen! :D

Tänään iltamyöhällä tai huomenna viimestään olis sitten tiedossa päivä kuvina-postaus tästä päivästä! :) Pysykää kuulolla.

Lopuks vielä Vau.fi:n tietoja 27. raskausviikosta:

27. raskausviikko

27. raskausviikko
Sikiön paino: 900 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 22,5 cm
Koko pituus: 31 cm
SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 24 viikkoa vanha. Aivoaallot ja aistit aktivoituvat ja aivopoimut aivojen pinnalla alkavat kehittyä asteittain. Sikiö alkaa reagoida kohdun ulkopuolelta tulevaan valoon. Selkäranka koostuu nyt 33 renkaasta, 150 nivelestä ja 1000 jänteestä! Seuraava kuukausi on sikiölle erittäin aktiivista aikaa, se kasvaa nopeasti ja lihoo.

NAINEN27. raskausviikko
Iloitse jo kulkemastasi matkasta ja nauti tästä rauhallisesta etapista. Normaalissa raskaudessa ei ole mitään syytä pidättäytyä seksistäkään. Ajattele millaista voimaa voit saada seksuaalisuudestasi!
Seksi myös lisää sinun ja kumppanisi keskinäistä läheisyyttä – ja on oivallinen tapa pitää itsensä kunnossa ja parantaa lantionpohjanlihaksia synnytystä varten. Suo siis itsellesi tämä nautinnon ja ilon lähde.
Näetkö nykyään paljon unia? Ennen kuin tulit raskaaksi, et ehkä nähnyt kovinkaan usein unia lapsista, mutta nyt niitä voi vilistää unissasi tuon tuostakin. Osa unista käsittelee pelkojasi itsesi ja lapsen puolesta. Ne ovat keino käsitellä osaa niistä peloista, joita kaikki naiset kokevat raskausaikana. Osa unista toimii myös synnytykseen valmistautumisena. Tavallisesti unet ovat hyviä ja niissä iloitset lapsesta. Jos muistat unesi, ne kannattaa ehkä kirjoittaa muistiin, kun heräät. Saatat paremmin ymmärtää, miksi näit sellaista unta. Jätä kuitenkin kaikenlaiset unikirjat sikseen: sinä itse osaat tulkita unesi parhaiten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.