torstai 23. tammikuuta 2014

Keskiviikko rv.26+2

Herättiin keskiviikkoaamuna puoli kymmenen aikoihin. Aleksi ei ollu mun vieressä. Hain Antin olkkariin, ei iskää missään. Sit muistin, että sehän olikin aamulla lähteny isänsä kyydillä lääkäriin. Yöllä oli noussut kuume, ja oli tarvetta sairaslomalle. Onneksi haki saikkua, viimeyönä miehen hengitys kuulosti ihan kamalalta, melkein huolestuin. On muutes tosi kivaa, kun herätään nykyään tällaseen aikaan, että on jo ihan valosaa ulkona! On paljon pirteämpi olo jo heti aamusta saakka.


Laitoin Antille puuron jäähtymään, ja Antti laitto mulle kahvin tippumaan :).Samalla, kun Antti söi puuroo hienosti ihan itse, tein pikamysliä, kun huomasin, että mun gluteeniton mysli oli loppu.


Mysliin käytin ruisleseitä, kaurahiutaleita, sokerijuurikaskuitua ja sokeroimatonta, mun äidin tekemää omenasosetta. Lisäks laitoin vähän aitoa vaniljaa ja kanelia. Sekotin mysliainekset kulhossa, ja levitin myslin uunivuokaan. SItten vaan vuoka 175 asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Jos haluaa rapeeta mysliä, ei kannata laittaa sokerijuurikasta ja paistoaika olis pidempi, noin 40 min. Täytyy muistaa sekotella noin kymmenen minuutin välein! Enemmän oikean muromyslin makua siihen saa korvaamalla osan tai koko omenasosemäärän margariinilla, mut ite suosin tätä terveellisempää tapaa. Ja maistuu hyvälle silti!


Söin aamupalaks sitten mysliä, jogurttia ja toisen noista paahtoleivistä, joissa oli margariinia, kalkkunaa, salaattia ja kurkkua. Mun piti syödä kumpikin, mut maha täytyy tosi nopeesti, kun vauva on aika ylhäällä. Mies söi sit toisen noista. Yhdentoista jälkeen Aleksi ja Antti luki muumikirjaa, sillä aikaa kun mä tein pikatreenin kahvakuulalla. Oli huono idea tehdä se niin pian aamupalan jälkeen, närästi ihan kivasti :D.Puoli yhdeltä lähdettiin Antin ja Joken kanssa leikkipuistoon kuluttamaan energiaa ja kasvattamaan ruokahalua, iskä jäi kotiin sairastamaan. Jokke sai juosta taas vapaana, ja otti siitä kyllä kaiken irti. Kattokaa, miten nättiä oli! Luonto on kyllä talvella kauneimmillaan.

Puolisen tuntia oltiin leikkipuistossa, sitten alko pojan posket ja äidin rakko olla sitä mieltä, että nyt kotiin! Kotona aloin laittaa melkein samantien ruokaa ja tein pullataikinan kohoomaan. Syötiin eilen spagettivuokaa.

Mun annos
Antin annos ja syömisen jälkeiset sotkut :D.
Ruoan jälkeen Antti leikki hetken, ja sitten oli aika mennä päikkäreille. Sillä aikaa siivottiin keittiö Aleksin kanssa ja mä leivoin kohonneen pullataikinan. Uunin lämpenemistä ootellessa ripustin pyykit kuivumaan ja hoidin tiskit.


Sitten bullat uuniin! Ja 12 minuutin päästä pois sieltä.Puoli neljältä herkuteltiin kaakaolla ja pullalla.


Antti heräili neljän aikaan ja sai kans pullan.


Sai Antti ihan kunnon välipalaakin. Mangososetta, ruisleipää margariinilla ja kalkkunalla, banaania ja kurkkua. Vois varmaan opetella laittamaan ainakin Antille ihan iltaruokaa. Me ei syödä ruokaa kun kerran päivässä, Antti saa yleensä illalla viiden aikoihin isomman välipalan ja sitten kahdeksan jälkeen ison annoksen iltapuuroo. Söin itekkin kuuden aikaan ruisleipää ja jogurttia myslillä, söin samanlaisen jogumysli annoksen vielä ennen kun menin nukkumaan! Aika ykspuolista :D.Välipalan jälkeen oli aika leikkiä ja kattoo telkkarista Dr.Phil. Siinä oli nyt aiheena yks nainen, jota oltiin pidetty vankina kymmenen vuotta. Ihan hurja tarina..Puoli kahdeksalta katottin Salkkarit ja sit oli aika syödä iltapuuroo. Katoin samalla erilaiset äidit ja Aleksi meni tappamaan tautia saunaan. Antin iltapesujen aika oli varttia vaille yhdeksän ja ysiltä poika oli sängyssä. 


 Sit koitti se hetki, jota olin odottanut jo monta viikkoa: Jutta ja puolenvuoden superdieetit! Oon kattonu kaikki jaksot sitä, ja odotin tätäkin kautta kuin kuuta nousevaa! Tänään oli mun vuoro käyttää konetta ja telkkaria hömppään (pelata, kattoo telkkaa, ymsyms), mutta olin sen superdieettien jälkeen jo aika väsyny. Ja olinhan mä jo monta ohjelmaa kattonu peräkkäin. En sitten jaksanu alkaa kirjotella tätä postausta, joten siivosin Antin lelut pois, hoidin vielä päivän aikana kertyneet tiskit, kävin iltapesulla ja yhdentoista aikaan olin sängyssä. Ajattelin, että luen vaan hetken mun lainakirjoja ja sit on pakko alkaa nukkumaan. Kello oli kuitenkin jo 01.10 kun maltoin rueta nukkumaan! :D Luin Antin raskaudessakin kaikkia kätilöopiskelijoille tarkoitettuja kirjoja, ja oon nytkin ihan koukussa niihin. Tää on jo toinen satsi, jonka oon hakenu kirjastosta. Pääsisinpä joskus sinne ammattikorkeeseen opiskelemaan kätilöksi.. Se mun neuvolapsykologi sanoi mulle, että eihän mun kannattais tuhlata energiaa ja aikaa siihen tarjoilijakoulutukseen, jos sit kuitenkin mulla on Saarioisilla vakiotyöpaikka ja aion jossain vaiheessa kuitenkin korottaa niitä yo-todistuksen arvosanoja. Hän suositteli ihan vaan rohkeesti lähtemään aikuispuolelle tai nettilukioon sitten, kun lapset on sen ikäsiä, että koen jaksavani opiskella enemmän. Siihen asti kannattais keskittyä kuulemma ihan vaan perheeseen ja omaan jaksamiseen, ettei taas tule sitä uupumusta. Siinä oli kyllä järkeä.. Mutta oonko sit huono ihminen jos jätän koulun kesken? Ite katon välillä pahalla sellasia, jotka on jättäny opiskelut kesken. 


Huomenna Aleksi lähtee isänsä ja Joken kanssa Töysään Antin isoisovanhempia moikkaamaan. Jäädään Antin kanssa ihan kaksistaan. Nyt meen tekemään isopapalle ja isomummulle viemisiksi mangotorttua, Anttikin heräs just päiväunilta. Moikka moi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.