maanantai 23. joulukuuta 2013

We wish you a merry Christmas

Yksi yö jouluaattoon! Odotan joulua ihan kuin lapsi. Odotan sitä, kun Antti näkee lahjat aamulla kuusen alla, odotan joulusaunaa, odotan anoppilaan menoa, hauskoja hetkiä sukulaisten kanssa, jouluruokaa, lahjojen avaamista ja Antin naurahduksia ja hymyjä, kun hän saa uudet lelut ja kirjat käsiinsä <3. Ja rauhallista aikaa oman miehen kainalossa suukoteltavana ja halittavana :).

Blogi jää nyt parin päivän mittaiselle joulutauolle, koska jäämme huomenna appivanhemmilleni yöksi. Viimeistään Tapanin päivänä tulee sitten postaus meidän joulusta :).

IHANAA JA RAUHALLISTA JOULUA RAKKAILLE LUKIJOILLENI JA MYÖS KAIKILLE BLOGISSANI VIERAILEVILLE !

Ps.
Raskausviikko 23 alkoi tänään:


Sikiön paino: 450 g 
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 19 cm 
Koko pituus: 27 cm
SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 20 viikkoa vanha. Kulmakarvat ja hiukset tulevat selvemmin esille ja sikiö liikuttelee silmiään useammin. Nämä silmänliikkeet voi nähdä ultraäänessä. Nyt untuvakarvoitus peittää koko kehon, mutta sitä on eniten pään ympärillä, kaulassa ja kasvoissa.
Jalat alkavat lähestyä lopullista pituuttaan suhteessa kehoon ja sekä käsien että jalkojen lihakset voimistuvat, jolloin myös liikkeet ovat voimakkaampia. Samanaikaisesti jatkuu luurangon rustojen kehitys luiksi.
Puolustusjärjestelmä ei ole vielä täysin kehittynyt, mutta auttaa suojaamaan pientä kehoa infektioita vastaan. Pojilla kivekset alkavat laskeutua kohti kivespusseja.
NAINEN23. raskausviikko
Ne ihanat potkut! Olet ehkä tuntenut ne jo jonkin aikaa, mutta nyt ei enää ole epäilyksen sijaa. Vauva liikkuu – ja useita kertoja päivässä! Pieni vallaton napero, joka elää omaa elämäänsä sinun sisälläsi, antaa jatkuvasti todisteita olemassaolostaan.
Sikiön potkut tulevat todennäköisesti olemaan olennainen osa päivääsi tästä eteenpäin. Sekä hyvässä että pahassa. Jos sikiö ei potki, huolestut. Jos se potkii yhtenään, väsyt siihen ja toivot, että se rauhoittuisi hieman.
Sinun on hyvä tietää, että sikiön liikkeet välittyvät kohdun seinämän läpi herkkiin vatsaseinämän hermoihisi. Se, tunnetko potkut vai et, riippuu missä asennossa lapsi on, missä istukka sijaitsee, mikä suunta potkuilla on sekä, kuinka voimakkaita potkut ovat. Jos lapsi on kasvot kääntyneenä selkärankaasi kohti ja potkii, et tunne lyhyttä terävää tönäisyä samalla tavalla kuin jos se potkisi vatsaasi kohti. Muista, että kaikki lapset ovat erilaisia: älä vertaa tätä lasta sen sisaruksiin tai toisen samassa raskauden vaiheessa olevan äidin lapseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.